Производството на автомобили е достигнало своя пик

Pinterest LinkedIn +

Световното производство на автомобили е достигнало своя пик, твърдят от "Bosch", цитирани от "Autocar". Компанията записва сериозен спад на приходите си, като основната част от тях идват именно от автомобилния ѝ бизнес. Тя е сред най-големите доставчици на хардуер и софтуер в бранша.

Според "Bosch" световното производство вече е преминало своя пик. Компанията предвижда да има спад на производството на нови коли поне до 2025 г. Най-рано тогава може да се очаква нов възход.

Прогнозите са, че през 2020 г. производството ще се свие с 2,6% до 89 млн. превозни средства. Това ще е трета поредна година на спад.

Все пак в "Bosch" запазват известен оптимизъм. От компанията очакват, че алтернативните методи на задвижване като електрически двигатели, хибриди и горивни клетки постепенно ще започнат да набират популярност. Те ще създадат много нови възможности за растеж.

Компанията вече инвестира в тази посока, като работи с "Powercell" върху водородна система за автомобили. Очаква се тя да бъде представена през 2022 г. От "Bosch" казват, че вече има купувач за нея, който първоначално смята да я използва за товарни превозни средства.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.