Българка е на път да стане първата жена, обиколила света с мотор

Pinterest LinkedIn +

Българката Виолета Иванова, популярна още в средите на мотористите като "желязна лейди на пътя", има амбицията на стане първата жена, обиколила света с "Harley-Davidson".

По време на кратка спирка за отдих в родината авантюристката организира специално събитие съвместно с "Клуб на пътешественика", на което ще разкаже за преживяванията си дотук и ще сподели бъдещите си цели. "Около света с мотор: желязната лейди и нейният рицар Борис" е надсловът на събитието, което ще се състои в столичното кино "Влайкова" на 22 януари от 20,00 часа. Очакват се интересна дискусия и визуални материали, както и разкази за невероятните хора и безбройните предизвикателства, които е срещала по пътя си. Как се изминават 19 хиляди километра път на бързи обороти през 16 държави и няколко континента – от Азия, през Австралия, Нова Зеландия, Хималаите и Близкия Изток? Какво е да сменяш непрекъснато сняг, дъжд, градушки, тропически дъждове, жега…? Да редуваш падания и ставания и с крехката си физика да вдигаш 320-килограмов мотор? Какво е да се возиш в индийска линейка? Какво е да преминеш през пожарите на Австралия? Какво е да си звезда в Тайланд и принцеса в Малайзия? И всичко това на мотор.

Това са само малки парчета от приключенския пъзел на Виолета Иванова, който тя ще сподели с феновете си и с всички братя по авантюризъм.

Мотористката ще разкаже и за бъдещите си планове. На 29 януари тя отново потегля по пътя на своята приказка на две колела. Желязната дама ще запали мотора към следващия етап – 22 хиляди километра през Южна Америка, САЩ, Канада и после отново към Европа през Мароко.

Целта на авантюристката не е да постави рекорд на Гинес, въпреки че е съвсем възможно, тъй като реално тя е първата жена в света, която обикаля света с "Harley-Davidson". По-скоро Виолета е вдъхновена от жаждата за свобода и от стремежа да покаже на дъщерите си и на всички жени по света, че могат да постигнат всичко, за което си мечтаят, стига да се опитат.

Пътешествието започва през април 2019 година с любимия Fat Bob, или "Дебелия Боб" – модел, произведен през 2015 година, наричан така заради дебелата си предна гума. По български желязната лейди го нарича галено Борис.

"Искало ли ви се е да обиколите света? Да срещнете слон в Тайланд? Да пийнете грузинско вино? Или пък да се чувствате откривател на нова земя в Нова Зеландия? Е, добавете към това щипка свобода, смесена със звука на ръмжащ мотор Harley, и елате да видите какво приключение съм ви приготвила!", са думите, с които Виолета кани всички фенове на свободния дух, за да сподели приключенията си.

Заповядайте на 22-ри януари в кино "Влайкова" от 20,00 часа. Повече за събитието: https://www.facebook.com/events/593452584746187/?active_tab=about

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.