Българка представя анимационна поредица в Сан Франциско

Pinterest LinkedIn +

На 28 март, 2019 г., в Delancey Street Theatre, Сан Франциско, ще се прожектира поредицата от късометражни филми "Masters of Survival", продуцирани от българката Боряна Иванова за световноизвестното германско дигитално студио UFA.

В красивата рисувана на ръка анимация сюжетът следва драматичната, трагична, окуражаваща и на моменти дори комична съдба на 10 бежанци. Всеки късометражен филм представя съдбата на един човек, който е принуден да изостави стария си живот и да започне ново начало. Филмите са показани на редица международни филмови фестивали в Европа и САЩ и имат прожекции в престижния Дом на световните култури в Берлин, Германия.

Боряна Иванова e режисьор, артист и продуцент, който създава завладяващи разкази за широката публика. Работи с медийни компании и общности по целия свят, обединени около една идея – да се отворят нови хоризонти за творческите възможности. Като съчетава различни медии, тя се стреми да създава иновативни истории и в същото време да разглежда критични въпроси със социална значимост.

Родена и израснала у нас, Боряна учи в България и в Холандия, след което живее в Испания, Южна Африка, Германия и САЩ. В момента твори между Берлин и Калифорния, а сред най-интересните ù последни проекти е анимационният сериал за VR – Futureville, който провокира зрителите да мислят по един различен начин за новите технологии. С него публиката ще влезе в нова ера на разказването на истории – колективното пътешествие. „Благодарение на отворения към зрителите сюжет ние им даваме възможност да си взаимодействат с разказа и да определят как да се развие историята, тъй като има алтернативен край за всеки един епизод", обяснява Боряна.

Отскоро Боряна Иванова се е посветила на още една страст – силата на жените, обеднени в общността "Бъдещето на киното", чиято идея е чрез VR, като ново средство за разказване на истории, да изкорени предразсъдъците във филмопроизводството.

Сподели.