Продължението на Monday Night Combat ще е безплатно

Pinterest LinkedIn +

Отборният класово диференциран шутър от трето лице Monday Night Combat на независимото студио Uber Entertainment ще се сдобие с продължение, коeто ще излезе в дигитален формат за PC в края на 2011 г. или началото на 2012 г., обявиха производителите на играта.

Наречена Super Monday Night Combat, тя ще може да бъде изтеглена и играна напълно безплатно, и ще се отличава от своя предшественик с подобрената графика и "чувствително по-реалистична визия".

Оригиналната Monday Night Combat излезе за Xbox 360 през август 2010 г. като част от промоцията на Microsoft Live Summer of Arcade, а PC версията й се появи в Steam през януари тази година. Metacritic оцени играта със средноаритметичен рейтинг 80/100, като в повечето рецензии Uber Entertainment бяха адмирирани за художествения стил и съвместяването на шестте игрални класа с tower defense механиката на геймплея, сравняван с този на DotA (Defense of the Ancients).

При рилийза си Super Monday Night Combat ще стартира с три нови игрални класа, като всеки от деветте персонажа ще притежава по пет умения, всяко от които ще може да се ъпгрейдва до три пъти. Uber Entertainment обещават редовни ъпдейти с нови игрални персонажи и пакети с козметични промени за наличните, а за да насърчат играчите към отборни действия, производителите са намалили въздействието на уменията и пораженията, нанасяни от оръжията.

Според плановете на студиото, капацитет от нива ще бъде фиксиран на 15, форматът на онлайн мултиплеър играта ще бъде 5v5, а бета тестовете ще стартират скоро след края на PAX Prime.

Сподели.