Принц Хари и Меган Маркъл губят милиони от разтрогнатия договор със "Spotify"

Pinterest LinkedIn +

Платформата "Spotify" прекрати договора си за производство на подкасти с компанията на Меган Маркъл и принц Хари "Archewell Audio". До момента звездната двойка двойката е представила само един епизод от договорената поредица от видеа.

„Spotify и "Archewell Audio" се споразумяха да се разделят и се гордеем с поредицата, която направихме заедно“ - се казва в официална позиция на "Spotify" и "Archewell Audio", в която обаче не се уточняват причините за неочаквания разрив.

Сделката приключва по-малко от година след първото излъчване на дебютния подкаст на Маркъл, която беше озаглавена "Архетипи" ("Archetypes"). Основна тема на видеото беше „етикетите, които пречат на жените“. Гости на Маркъл в този подкаст са били Серина Уилямс, Марая Кери и Минди Калинг.

Междувременно Доун Остроф, директор по съдържанието и рекламния бизнес на "Spotify", обяви принц Хари и Меган за „граждани на света“. По-безцеремонен обаче беше Бил Симънс, ръководител на подкаст иновациите и монетизацията на "Spotify", който в епизод от собствения си подкаст определи височайшите особи за „измамници“. „Иска ми се да бях замесен в преговорите за напускането на Меган и Хари" - заявява Симънс и допълва: „Трябва да се напия една вечер и да разкажа историята,, която имах с Хари, за да се опитам да му помогна с идея за подкаст. Това е една от най-добрите ми истории.“

Самият Симънс е и основател на уебсайт за спорт и поп култура и подкаст мрежата "The Ringer", която беше придобита от "Spotify" през 2020 г. Компанията обяви договора си с Меган и Хари, който определи като "ексклузивно дългогодишно партньорство“ с херцога и херцогинята на Съсекс, през декември 2020 г. Първоначалната идея беше то да се фокусира върху създаването на подкасти и предавания, които споделят „въодушевяващи и забавни истории“ с огромната аудитория на стрийминг платформата. Каква сума е трябвало да получи звездната двойка, не се разкрива. Сигурно е обаче, че сделката е била за милиони!
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.