Porsche: Бензиновото 911 има дълго бъдеще

Pinterest LinkedIn +

Автомобилната индустрия все по-усилено работи по електрифицирането на предложенията си. Сред най-активните в тази посока е и Porsche, като компанията вече има хибридни предложения, а този месец представи и първия си изцяло електрически модел - Taycan. Въпреки това тя не се отказва и от традиционните двигатели.

Изпълнителният директор на Porsche Оливър Блум обяви в интервю за Autocar, че моделът 911 с бензинов двигател има дълго бъдеще. "Аз съм голям фен на 911 и ще продължим да го предлагаме с бензинов двигател колкото се може по-дълго. Тайната е да се мисли за по-ефикасни бензинови двигатели, а след 10 години например, да се използва и синтетичен бензин", казва Блум.

"Сега е много рано за това и е все още много скъпо. Но мислейки 10 години напред, вече ще е вариант. А за 911 пасва идеално", допълва той.

Все пак, това не означава, че няма да има и хибриден 911. Блум обаче иска такъв модел да е направен с цел максимална мощност и производителност.

"Имаме много ясна стратегия за следващите 10 до 15 години. Ще продължим да използваме бензинови двигатели и нашите успешни хибридни предложения. Винаги ще мислим как да направим спортен хибрид и мисля, че това е сред причините за успеха на хибридната Panamera и сега на Cayenne", допълва той.

Електрическите модели са третото перо на стратегията, която тепърва ще се развива. Догодина ще бъде пуснат Taycan Cross Turismo, а през 2022 - изцяло електрически Macan. В дългосрочно бъдеще Porsche ще предлага различни предложения за отделните региони, защото очаква всеки от тях да приеме и развие по различен начин електрическите модели и нужната за тях инфраструктура.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.