Поредната революция на Sony - игра и филм в едно

Pinterest LinkedIn +

Вчера, 12 септември, Sony са обявили новата си стратегия, чрез която да накарат потребителите да си закупят дори онези филми, които не са пожелали да гледат на кино. Макар и в нов формат, те са заложили на изпитаната практика 2 в 1 - в случая филм и PSP игра.

Новата портативна конзола на Sony PSP бе пусната в продажба в Европа няколко месеца след появата си в Япония и САЩ, едва в началото на септември. Въпреки че Playstation отдавна е не просто на пазара, а и една от най-продаваните конзоли, тя трудно би могла да бъде конкуренция на новото преносимо и мултифункционално свръхтехнологично изобретение на Sony. Макар и без твърдо дисково устройство, PSP може да чете MP3 дискове и филми, позволява разглеждането на снимки и сърфирането в Интернет, а игрите, които могат да бъдат играни на него вече са над 30.

Основният формат на PSP е Universal Media Disc, или UMD - носител, на който се предлагат филми с DVD качество.

И така, от 15 ноември Sony ще атакуват потребителите с първия хибрид филм/игра на UMD, който ще включва пълнометражен филм и игра в един единствен диск. Първото заглавие е военният сай-фай филм "Стелт", който не беше посрещнат според амбициите и нуждите за избиването на бюджета си от феновете. До момента от $130 милионния бюджет са възвърнати от приходи едва $31 милиона.

Играта, която ще бъде на същия диск (UMD) и с която дистрибуторите ще опитат да вербуват феновете, е най-добре продаваното заглавие за PSP до момента - рейсъра "Wipeout Pure". Нещо повече, в играта ще бъде включена допълнителна "Stealth" писта, която отсъства от стандартната й версия. Тя ще позволи на играчите да се състезават като пилоти на бойния изтребител от Стелт.

Извън тази екстра играта ще поддържа все същите три мода - single race, zone и time trial, и скоростни нива - vector (начално), venom (средно) и flash (експертно), каквито и пълната версия на играта.

Дискът ще включва също така ъпгрейд на PSP 2.0 ROM софтуера, който ще инсталира Интернет браузър в портативното мултимедийно/гейм устройство.

Цената, на която Sony ще продават своята иновация, също е много собре премислена. Тя е много по-висока от тази на филмите за UMD, но пък по-ниска от тази на UMD игрите, която обикновено е $49.99. "Wipeout Pure: Stealth Edition" може да бъде закупен за $39.95, а самото устройсто - за около 650 лв.

Сподели.