Leonardo DiCaprio и Martin Scorsese снимат филм за Рузвелт

Pinterest LinkedIn +

Холивудската знаменитост Леонардо Дикаприо (Leonardo DiCaprio) отново ще се снима във филм на Мартин Скорсезе (Martin Scorsese), съобщава Reuters. Това ще е четвъртата съвместна продукция на звездата от "Плажът" и режисьорът на филми като "Последното изкушение на Христос" и "Разяреният бик".

В понеделник (12 септември) Paramount Pictures се обявили, че са получили правата върху транскрибирането на "The Rise of Theodore Roosevelt" - биографията на 26-тия американски президент, написана от Едмънд Морис (Edmund Morris) и удостоена с Пулицър. Със сценарият се е заел Никълъс Мейер (Nicholas Meyer), чийто най-скорошен филм е "The Human Stain".

Биографията на Морис проследява влезлият в историята житейски път, който изминава Рузвелт от болнаво превилегировано дете до герой от испано-американската война и по-късно знаменит политик. Заемайки през 1901 г. президентското място на убития Уилям Маккинли (William McKinley), Рузвелт става вторият най-млад президент на САЩ. Според сценариста Мейер, "животът на Рузвелт звучи като филм, чието гледане задължително е съпроводено с консумацията на огромно количество пуканки."

В ролята на Рузвелт ще се превъплъти Леонардо Дикаприо, който, заедно със Скорсезе, получи номинация за ролята си в "Авиаторът". Двамата имат още един съвместен филм във филмографиите си - "Бандите на Ню Йорк", а в момента работят по "The Departed" - римейк на криминалната хонгконгска драма "Infernal Affairs".

Сподели.