Половината нови поршета през 2025 г. ще са електрически

Pinterest LinkedIn +

Porsche е сред автомобилните производители, които имат най-амбициозни планове за електрическите си модели. По време на автомобилния салон в Пекин ръководителят на отдел продажби Детлев вон Платен обяви, че компанията очаква до 2025 г. половината от всички продадени нови поршета да са хибриди или електрически, съобщава "Automotive News".

Само преди месец компанията очакваше 25% дял на електрическите си модели до 2025 г. Сега обаче от Porsche очакват двойно повече заради значително по-големия ръст на интереса към такива коли, по-голямото разнообразие на модели и бъдещите по-строги правила в Китай.

Именно в Китай се очаква да има най-много продажби на електрически модели на Porsche. Страната ще е най-големият пазар за електрически коли като цяло за обозримото бъдеще, прогнозира още Porsche.

Интерес все пак има и в Европа. Около 60% от купувачите на обновената Panamera в Европа избират именно хибридния модел. Следващото поколение на 911 също ще има хибридна версия, която ще дава и повече мощност в избрани моменти.
Сподели.