Полицията продължава събирането на улики за инцидента в клуба Alrosa Villa

Pinterest LinkedIn +

Дни след трагичния инцидент в клуб Alrosa Villa, Columbus, Ohio, местната полиция е съобщила, че вече са изгледани две любителски видеокасети със запис на стрелбата, по време на която екс-морския пехотинец Nathan Gale, застреля четирима души, сред които “Dimebag” Darrell Abbott китарист на Damage Plan и основател на Pantera.

Според все още противоречивите улики, които се събират, Натан Гейл е твърдял пред негов приятел, че групата Damageplan е откраднала текста на негова песен.

25-годишният Гейл е споделил също, че има негови текстове на песни, които са копирани и от Pantera, но убиецът се е кълнял, че ги е писал сам, допълва приятелят му, цитиран от Associated Press.

Междувременно, мениджмънта на клуба Alrosa Villa е отменил участията на групи (сред които е и това на Satyricon) предвидени за събота и неделя.

В същото време групата Drowning Pool прекрати оставащите 9 концерта от съвместното турне с (Hed) PE, в знак на уважение и почит към Darrell Abbott. Легендите Tony Iommi, Paul Stanley и Gene Simmons също бяха едни от първите които публично изразиха шока си от трагичния инцидент.

Тази вечер, лидерът на Megadeth, Dave Mustaine, ще бъде домакин на излъчващото се по MTV2 предаване "Headbanger's Ball", което ще представлява своеобразен трибют към Dimebag Darrell.
Сподели.