Продължава задочният спор относно сваления билборд на Aзис

Pinterest LinkedIn +

“Ще проверим как стоят законово нещата със свалянето на билборда на Азис и съществува възможност да се стигне до съд", заяви вчера пред агенция Фокус лидерът на Евророма Цветелин Кънчев.


Във вторник вечерта по разпореждане лично на ген. Бойко Борисов полицаи и пожарникари демонтираха скандален билборд на известния фолкпевец, на който се виждат голите му задни части с надпис "Как боли". Мотивът на главния секретар е, че огромният плакат беше разпънат точно до паметника на Васил Левски в центъра на София.

И вчера приближени на генерала заявиха, че свалянето на билборда е по лична преценка на генерала и той бил готов да си понесе отговорността, съобщава електронното издание на вестник „ Сега” .

Поводът главният секретар на МВР да издаде заповедта бил протест на група музиканти от плаката на Азис, сред които Нона Йотова и "Хиподил".
Преди години, културното министерство спря диск на Хиподил заради нецензурни текстове.

"Смятам, че Бойко Борисов е подведен от група пишман творци в музиката, малко известни от близкото минало. Не може 80% от народа да обичат Азис и да се правят такива неща", каза още Цветелин Кънчев. "Може да се слагат реклами на разголени момичета, може да се продава дрога край паметника Левски, накрая излиза, че Азис пречи", коментира политикът, в чиято партия Азис се записа наскоро.

В интервю за „Новинар” Азис споделя:
„Посегнаха ми хора, които наричат себе си музиканти и мои колеги, но аз в никакъв случай не мога да ги нарека така. Защото нито са ми на продажбите на албумите, нито са ми на феновете... Те наистина осъзнаха какво е Азис.”

„...въобще не съм се замислял, когато поставяха билборда. Въобще не съм се сетил за Васил Левски. Съжалявам. Съжалявам, че не лягам и ставам с мисълта за Левски.” – допълва набедената поп-фолк звезда.

Азис ще бъде гост в "Шоуто на Слави" на 08.10.2004 (петък)До онзи ден тук стоеше билборда с надпис "Kак боли..."
Снимка www.avtora.com

Сподели.