Покупко-продажби срещу истински пари ще са възможни в Diablo III

Pinterest LinkedIn +

Когато най-после се появи на бял свят, Diablo III ще предостави на играчите възможността да купуват и продават in-game предмети срещу истински пари, обявиха създателите на хитовата hack&slash RPG поредица – Blizzard.

Според Роб Пардо, изпълнителен вицепрезидент на отдел "Гейм дизайн" в компанията, това е нещо, което играчите искат, и с или без участието на Blizzard, подобен аукцион ще бъде създаден от трети компании, което е нежелателно. Според него самата механика на случайно пускане на артефакти във всяка индивидуална игра се вписва перфектно в този бизнес модел, а освен това всички сделки ще бъдат контролирани, което гарантира сигурността им и удоволствието от това начинание за всички участници.

Аукционът ще оперира на ниво персонален акаунт, което означава, че всеки играч ще може да продава артефактите на всеки от игралните си персонажи. Подобно на повечето онлайн аукциони, сделките в Diablo III ще бъдат облагани с такси, както при първоначалното обявяване на даден артикул (което предполага обявяването на по-качествени предмети), така и при осъществяването на покупко-продажба. За да придобият представа за сервиза, играчите ще бъдат освободени от такси за обявяване на известен брой предмети.

Продавачите ще бъдат изправени пред следната дилема – дали да получават спечелените пари във вид на електронен кредит към акаунта си, което означава, че ще могат да ги харчат единствено в системата на Blizzard, или на ръка. Във втория случай между Blizzard и потребителя ще има посредник, който от своя страна също ще взима комисионна.

Продължението на Diablo II, от чийто рилийз наскоро се навършила 11 години, трябва да се появи в самия край или по-вероятно в началото на 2012 г. В играта ще бъде интегриран и традиционния in-game маркет, опериращ с виртуалната й валута.

Сподели.