Походова стратегия по настолната игра Dungeon Twister дебютира в PSN

Pinterest LinkedIn +

Първата видео игра, базирана на настолната игра Dungeon Twister, направи своя дебют в PlayStation Network, откъдето може да бъде закупена за 10 EUR.

Неин производител е френското студио Hydravision Games, чието портфолио включва още заглавия като Snipers – Invisible, Silent, Deadly, Funky Lab Rat, Knockout Party, Fairytale Fights и др., като в разработката й е участвал лично Кристоф Бьолингер – създателят на настолната игра.

Описвана като "микс от шах и Dungeons & Dragons", Dungeon Twister дава на играчите контрол над осем персонажа, с които да участва в походови битки срещу един опонент и неговата армия. Всеки персонаж се отличава от останалите по своите специални способности. Един умее да завърта помещенията в подземията, където се заключени двата отбора; друг – да отваря заключени врати; трети – да преминава през стени; четвърти – да регенерира HP и т.н.

Освен на тези умения, играчите ще могат да разчитат и на допълнителни бонуси като други ходове, огнени магии, отключване на преки пътища и др., "затворени" в колби с отвара, които ще намират по пътя си. За разлика от настолната игра, чийто "мултиплеър" е с капацитет от четирима души, играещите нейната PS3 адаптация ще трябва да се задоволят с PvP във формат 1:1.

Сподели.