"Под прикритие" 5, епизод 6: Сериалът, който изгуби характера си

Pinterest LinkedIn +

Дали последният излъчен епизод на "Под прикритие" не ни доказа, че сериалът няма прекалено амбициозна идея за финалния си сезон? За поредна седмица сякаш най-обичаната криминална поредица в България е изгубила магията си някъде по пътя.

В много случаи "Под прикритие" надгражда персонажите, които представи още в първи сезон. Но цялостната мрачна и "забила" концепция на настоящия пети сезон... Може би просто гледам нов сериал? Ето кои са неговите отличителни черти:

 

1. Куката за първи път разбра, че не всичко може да става както му се иска. Това е повратен момент в живота на всеки човек. Особено на децата. Но – точно като едно дете – си обичаме Росен Гацов. Като изключим, че понякога убива хора...

2. И както казва Иво Андонов, Куката е легенда… Всички бяха, но дойдоха новите сезони и се превърнаха в обикновени мафиоти.

 

 

3. Любовните сцени и в този, и в предния епизод дойдоха от нищото и отидоха в нищото. От една страна е нужно да ги има, но все пак нищо безцелно не се получава както трябва.


4. В ранните епизоди на "Под прикритие" сериалът много често залагаше на забавни и бързи сцени, за разлика от сегашните шеги-реплики. Срещата между Ерол и Мартин на картинг пистата беше перфектна за връщане към корените, но явно не е било писано… от сценаристите.

5. Истината е, че ако Емил Попов искаше да се самоубие, досега щеше да го е сторил. Трагично-циничният персонаж определено отстъпва пред амбициозния комисар.


6. Преследването на буса с Ерол беше една от най-рекламираните и обсъждани сцени преди началото на сезона. И изглежда е имало защо. Определено не беше невиждано, но започна бавно и надграждаше напрежението с всеки изминат километър. 


7. Да си затворим ли очите за рекламите, които трябваше да изгледаме, само за да видим надписите на епизода? 

Сподели.