10 неща, които (не) си заслужават вниманието в "Под прикритие" 5, епизод 4

Pinterest LinkedIn +

Краят на още една седмица дойде пред малкия екран с "Под прикритие". Всеки може да говори за сериала каквото иска, но едва ли има някой от гледащите го, който да не потвърди, че за 5 години поредицата създаде традиции.

Но стига сантименталности! Защото, колкото и хубави спомени да имаме от криминалната драма, толкова и разочарования са ни сполетявали във въпросните неделни вечеринки. Дали и след 4-ти епизод се чувствахме така? Нека видим...

1. Не сте допускали, че Попов наистина ще гушне букета, нали? И то по този начин. След като идеята за саможертвата му е заложена, е време животът му да бъде заложен за нечий друг. 

2. Все "говорим" как "Под прикритие" се доближава до нивото на западните сериали. За съжаление, когато си гледал Narcos (Наркоси) точно преди българската криминална поредица, дупката между двата е непреодолима.


3. По ирония на съдбата, актрисата, която играеше актриса в сериала, е... ужасна актриса. Поне така изглежда на телевизионния екран. Но като се има предвид, че мнозинството български актьори са обучавани за театрална сцена, не е изненадващо, когато някой от тях да се държи "по-дървено" по телевизията.

4. Едва не видяхме втората секс сцена в сериала. Но Ния Туджарова заслужава само най-доброто, а според нея Ерол не е негов представител. Ще видим...

5. "Какви са тия нинджи бе, какво е това какао?" – Сюжетната линия с... Владо ли беше?... е една от най-свежарските откъм шеги и ритъм в последните епизоди. За съжаление, дойде прекалено изведнъж, както и изчезна.

6. Виждали сме много ужасни прически, но като тази на... определен аптекар... има рядко. Бърза препратка към руския сериал "Кухня" и перуката, която Дмитрий Нагиев трябваше да носи в един от епизодите.


7. Ния Туджарова и Яна Танева заемат сравнително голяма, но определено недостатъчна роля в този сезон. Което ни кара да се запитаме колко ли готино би било да видим spin-off на "Под прикритие" с тях двете? 

8. Потенциалният партньор на Джаровата дъщеря споделя с нея, че проблемите й могат да се заобиколят: "Има начин как да го забравим...". Случайно или не, темата не можеше да бъде засегната в по-подходящ момент.

9. Тъкмо си помислихме, че в света на "Под прикритие" Галена е изключително известна, и Ния разби надеждите на всички на пух и прах.

10. Колкото по-широко по света се разпространява "Под прикритие", толкова повече хора ще видят закърпените ни пътища. Но иначе поредицата се гордее с гонките си... Сериал, пропит от български реализъм, но какво да правиш. Освен да гледаш Narcos отново...


Сподели.