10 неща, с които епизод 5 на "Под прикритие" 5 ни държа пред малкия екран

Pinterest LinkedIn +

След символичния крах на Иво Андонов в 4 епизод на последния сезон на "Под прикритие" очаквахме, че ответният удар няма да се забави. И той наистина не се забави. Пета серия беше посветена на победата на "лошите".

ВИЖ ОЩЕ: 20+ фантастични снимки от Game of Thrones S06

Още от старта на епизода видяхме, че персонажът на Захари Бахаров държи нещата в здрав юмрук и е решил да не оставя МВР да се подиграва с него. Схемата и цялостното заснемане на епизода се отличиха с доста динамичност, която дори изигра леко лоша шега на феновете. Но ето за какво говорим:

 

1. Епизодът започна с новата схема на Иво Андонов за контрабанда на наркотици – този път чрез изключително актуалните имигранти. Реклама отново имаше – този път на определен вид лотарийни билети… 


2. Живково на световната модна карта. Скоро и във вашето село.

3. Динамиката в този епизод беше сякаш гледаме музикален видеоклип. При 5 сезона изграждане на персонажи човек би си помислил, че сериалът ще има повече доверие на героите си. 


4. Виждали сме Мартин да се издънва много пъти, но рядко е било толкова впечатляващо. И за капак с лъжа… Може би наистина започва да прилича прекалено много на бившия си ментор.

5. Основният извод, разбира се, е, че трябва винаги да си зареждате телефоните… 


6. След всички любовни триъгълници, намеци и т.н. е впечатляващо да видим, че в крайна сметка Мартин Христов получи вниманието и на Яна… И то в една от малкото по-добри секс сцени на българския малък екран. #ПОЗДРАВЛЕНИЯ

 

7. Въпреки че в края на четвърти сезон беше загатнато, че ченгето под прикритие отново ще е фокусът на сериала, Ерол Метин сякаш е второстепенен герой, чиито действия служат просто за да движат сценария напред по правилния начин. В първи и втори сезон Мартин Христов се движеше много по-ловко в дебрите на подземния свят, колкото и някои зрители да не харесваха героя.


8. Дамите, за съжаление, останаха на заден план след сравнително силното си присъствие в предишния епизод. Изглежда образът на силната героиня все още търси мястото си в българските продукции.


9. Епизодът постигна добър баланс при изравняването на точките между Иво и Мартин. След като предишният епизод завърши ниско за Андонов, този път мафията все превес.

 

10. Като се има предвид, че всеки сезон досега беше по 12 епизода, е странно как към половината на финалния сезон все още няма ясни знаци за приключване на криминалната сага. Поне не по начина, по който заслужава.


Сподели.