22 Април 2018, 03:39

Почина Том Пети

Google+ Pinterest LinkedIn +

Том Пети почина от инфаркт дни преди да навърши 67 години.

Според американски медии музикантът е получил масивен инфаркт в дома си в Малибу и е бил открит в безсъзнание. Пети е бил поставен на апаратура за изкуствено поддържане на живота, но тя не е успяла да го върне към живота, съобщава CBS.

Въпреки че първоначално се появиха и твърдения, че музикантът е в тежко състояние, но все още жив, часове по-късно семейството му излезе с официално съобщение, което потвърди тъжната вест: "Съкрушени сме да обявим преждевременната смърт на нашия баща, съпруг, брат и приятел Том Пети", обяви представител на близките му.

Музикант, певец, композитор и продуцент − Том Пети посвещава целия си живот на музиката. Той напуска училище на 17 години, за да преследва мечтата си да пее и да свири на различни инструменти. Името става известно по цял свят с групата му "Tom Petty and the Heartbreakers". Той участва и в супергрупата "Traveling Wilburys", основана в края на 80-те години, в която Пети свири заедно с големи имена като Джордж Харисън, Боб Дилън, Рой Орбисън и Джеф Лин от "Electric Light Orchestra".


Сподели.