Том Пети си върна петте откраднати ценни китари

Pinterest LinkedIn +

И петте ценни китари, откраднати от американския рок музикант и актьор Том Пети (Tom Petty) на 12 април по време на репетиция на The Heartbreakers в Culver Studios, са открити от полицията и има задържан извършител, срещу когото ще бъдат повдигнати обвинения, тъй като са налице неопровержими доказателства за вината му.

51-годишният мъж на име Дарил Уошингтън е работил като охрана на звукозаписния комплекс и е имал неблагоразумието да продаде една от китарите на Том Пети на заложна къща в Холивуд срещу сумата от $250.

61-годишният музикант с повече от 60 млн. продадени копия от албумите си (като солов артист и член на Mudcrutch, Tom Petty and the Heartbreakers и Traveling Wilburys) побърза да изрази "огромната си благодарност към полицейското управление на Culver City" чрез публикация във Facebook.

Миналата седмица групата обеща възнаграждение от $7500 срещу ценни свидетелски показания, които да доведат до разкриването на извършителя и връщането на инструментите.

Сред тях е китара, произведена от немската компания Duesenberg Guitars специално за китариста на Heartbreakers - Майк Кембъл, по повод 30-та годишнина на бандата. Останалите са ретро модели, най-старият от които е от 1967 година.

Том Пети притежава десетки акустични и електрически китари в т. ч. няколко модела Rickenbacker, а сред инструментите, с които свири на живо през последните години, са Gretsch Tennessean, два Fender Telecaster от 60-те и Gibson Firebird.

Сподели.