Том Пети е починал заради неволно предозиране с лекарства

Pinterest LinkedIn +

Рокпевецът Том Пети е починал заради неволно приемане на свръхдоза лекарства. Това сочат резултатите от аутопсията, съобщени от службата по съдебна медицина на Лос Анджелис.

66-годишният музикант е смесил хапчета за различни заболявания, което се оказало фатално, тъй като множество от органите му са отказали да работят заради натравянето с лекарствата. Сред намерените в организма му медикаменти са фетанил, оксикодон, темазепам, алпазолам, циталопрам и други.

Изпълнителят е страдал от множество сериозни заболявания, включително белодробен емфизем и проблеми с коляното. В деня на смъртта му той е бил информиран, че тазобедрената му кост е счупена и вероятно болката, която е била наистина непоносима, е станала причина за предозирането с лекарства.

Том Пети беше намерен в безсъзнание в дома си в Малибу на 2 октомври миналата година. Първоначално като причина за смъртта му се посочваше масивен инфаркт. След направената аутопсия причината за смъртта на рокендрол звездата се категоризира като "злополука". 

Посветил целия си живот на музиката, Том Пети работи като музикант, певец, композитор и продуцент. Името му става известно по цял свят с групата му "Tom Petty and the Heartbreakers". Той участва и в супергрупата "Traveling Wilburys", основана в края на 80-те години, в която свири заедно с големи имена като Джордж Харисън, Боб Дилън, Рой Орбисън и Джеф Лин от "Electric Light Orchestra".


Сподели.