Почина рапърът DMX

Pinterest LinkedIn +

Американският рапър Ърл Симънс, известен по цял свят с псевдонима си DMX, почина на 50-годишна възраст. Новината беше съобщена в петък, 9 април, от Pitchfork, които се позоваха на роднини на музиканта.

Артистът е издъхнал в болница, където беше настанен през последните дни, а жизнените му функции се поддържаха с медицинска апаратура. 

За хоспитализацията на DMX беше съобщено преди седмица, на 2 април. Той е загубил съзнание в дома си в резултат на злоупотреба с наркотици и е получил сърдечен удар.

DMX (Dark Man X) е номиниран три пъти за награда "Грами". Сред най-известните му хитове са "X Gon' Give It To Ya", "Party Up (Up in Here)", "Dogs Out". Той има и актьорска кариера - феновете му го помнят с участието му в лентите "Ромео трябва да умре", "Fast and Fierce: Death Race", "Chronicle of a Serial Killer" и др.

DMX е имал 7 жени и е баща на 11 деца.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.