Писателят Радко Пенев ще представи новата си книга "Струни" в Пловдив

Pinterest LinkedIn +

Радко Пенев, авторът на романите "Ритуалът" и "Грехът на Лилит", излиза от познатите жанрови рамки и създава болезнена притча за раните, които травмите от детството могат да оставят.

Малко след излизането на "Струни" – книгата, която повдига неудобната тема за сексуалното насилие и незарастващите рани – морският капитан със звание втори офицер ще я представи и в Пловдив. Представянето ще се проведе 4 декември от 18:30 ч. в книжарница "Сиела" (ул. "Перущица" 8, ет. 2). Организаторите канят всички читатели на разговор за опасните пътеки на живота, където жестокостта поражда още жестокост. И само собствените избори могат да променят пътя ни и да спасят човешкото в душата ни.

За книгата

Няколко момчета се оказват на грешното място в грешното време. Години по-късно един мъж се сблъсква с мрачна тайна от миналото си на съседната опашка на пазара. Тази неочаквана среща предизвиква вихрушка от емоции и възкресява спомена за непростимото. Причината се намира само на седем крачки. Разстоянието до жадувано изкупление. И вечността на една вселена, за да вземеш решение.

За автора

По професия Радко Пенев е морски офицер със звание капитан втори ранг, но това не му пречи ефикасно да съчетава отговорностите си по планиране на учения и операции с писането на успешни и харесвани книги. Докато морето и корабите са негово призвание по сърце, той намира удоволствие в създаването на заплетени динамични сюжети с щипка мистика. Щастливо женен, с две деца, той работи и живее в родния Бургас.

Входът за представянето на книгата е свободен. Повече информация има тук: https://www.facebook.com/events/1226227764251630/

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.