Pirates Of The Caribbean Sea: The Legend of Jack Sparrow

Pinterest LinkedIn +

Жанр:Аркада Година:2006 Системни изисквания: P3 1.5ghz, 256 MB ram, Win all, Dx9.0c Производител/Издател:Seven studios/Bethesda Сайт:http://pirates.bethsoft.com/

Лято, плажчета, блудкави игрички - как да не го обичаш този сезон.

По принцип нямаме навика, времето и мястото в Games рубриката на avtora.com да пишем за слаби заглавия, но в случая ще направя изключение. От една страна играта е доволно дебилна, за да застане в челната петица на най-слаби заглавия за годината... а и за миналата. От друга - да ти спестим нервите и ядовете, когато сам стигнеш до този извод, а вече си се ръснал някаква сума, за да се сдобиеш с нея по един или друг начин (нали напоследък темата за пиратите нашумя и дори безидейните банери с чичкото с потника из столицата не могат да насочат вниманието на хората в друга посока).

Та, да предположим, че надъхан от наистина готиния филм и маниакално добрия му метод да превърне една банална тричасова история в доза чисто забавление си се сдобил с въпросната игра. Сядайки пред монитора с ококорени очички очакваш, че щом като тя се помества на цяло DVD ще успее поне малко да пренесе от магията на филма върху персоналният ти монитор. Е, приготви се за разочарование.

Голата истина

Вместо висококачествени анимации и сносно структурирана история ще получиш сюжетни кръпки от първия и втория филм, слепени с лекинко едрозърнести cut-scenes и идеен заряд на стадо изведено в полето на паша. Графиката е тежка, но за сметка на това грозна, поставяйки на тест поносимостта ти към кафявата и тъмнозелената гама. И за да не се отчаеш съвсем, геймплеят е набързо скроен и скучен.

Спокойно би му паснала и дефиницията "монотонен". Явно се е пипало бързо и под пара, да се хванат релийз датите на филмовите премиери, и наистина - играта се появява едновременно както за PC, така и за Playstation. Но, уви, това води само до едно силно ненормално управление на персонажите и изкарваща извън нервите камера за компютърната версия. Все пак, самият Джони Деп е озвучавал Мад Джак зи Пайрът (много сладко филмче, между другото - въртяха го по Fox Kids) и това донякъде спасява играта от тоталната тиня. "Ама една птичка пролет не прави", е казал народа:)Сподели.