The Who издават албум, участват в проекти за анимационен филм и мюзикъл

Pinterest LinkedIn +

“Отдавна чакан” не са най-точните думи за този албум, защото последният проект на легендарните The Who е от преди цели 23 години.

Албумът, който все още няма име, ще бъде издаден през октомври, съобщават издателите на групата в България, Вирджиния Рекърдс.

Пилотен сингъл е 11-минутният “Wire & Glass”, който е комбинация от 6 песни. Те са включени поотделно в албума, но ще бъдат и част от мини операта, която е съставна част от студийния проект.

“Wire & Glass” е част от музиката, композирана за новелата “The Boy Who Heard Music”, написана от Пийт Тауншенд. В момента сториборд-дизайнерът Уил Симпсън работи по това да направи и графики за новелата, а аниматорът Клайв Смит и Пийт Тауншенд - за сериал от кратки анимационни филми, базирани на песните от мини операта. Няколко продуцента имат и идеята да превърнат “Wind & Glass” в сценичен мюзикъл. Цялата новела можете да прочетете на сайта на Тауншенд.

Пийт Тауншенд ще направи и уебсайт, в който хората могат да поръчат уникален музикален портрет. “The Lifehouse Method” ще бъде активен от следващия месец. Системата е базирана на ‘хармонична математика’ и е дело на Лоурънс Бол и колегата му Дейв Сноудон.

В момента The Who са на турне в Европа, което стартира в университета Лийдс. Там е записан класическият им албум “Live At Leeds”.

Сподели.