Пинк обвини в сексизъм Европейската федерация по хандбал

Pinterest LinkedIn +

Американската певица Пинк обяви в Туитър, че е готова да плати глобата, наложена на норвежки хандбалистки. Спортистките бяха санкционирани за това, че на проведеното през юли във Варна европейско първенство по плажен волейбол те отказаха да играят с бикини. Вместо това отборът избра да излезе на терена по шорти.

Тъй като това не е по правилата на играта, Европейската федерация по хандбал ги глоби с 1500 евро, по 150 евро глоба за всяка от хандбалистките.

"Много съм горда от женския норвежки отбор по плажен хандбал, че протестира срещу сексистките правила относно тяхната "униформа". Европейската федерация по хандбал би трябвало да плати глоба за сексизъм. Браво дами!", написа звездата в Туитър и допълни, че би била щастлива да плати глобата им.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.