"Pininfarina" представи "най-мощната италианска кола с хомологация"

Pinterest LinkedIn +

"Automobili Pininfarina" привлече внимание на автосалона в Женева с новия си хиперавтомобил. Компанията твърди, че нейният Battista е "най-мощната италианска кола досега".

Battista е изцяло електрически, разполага със 120kW акумулатори и обща мощност 1900 к.с. Въртящият момент е още по-впечатляващ - 2300Nm.

Това ще позволи на Battista да се изстреля от място до 100 км/ч за "под две секунди". Максималната скорост е 350 км/ч. "Pininfarina" казва, че при нормално шофиране Battista ще има пробег 450 км.

Уловката? Всичко това са целите, които компанията иска да постигне, но все още не са потвърдени. Въпреки това Pininfarina е много уверена в успеха си. Толкова уверена, че автомобилът носи името Battista в чест на основателя на оригиналната компания.

Battista ще е ограничена до 150 броя. Купето ще се произвежда в Италия и ще е от въглеродни нишки. Електромоторът и батерията ще идват от хърватската компания "Rimac".
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.