Pharrell Williams: Един 40-годишен тийнейджър на върха на славата

Pinterest LinkedIn +

Броят на музикантите и изпълнителите, с които Pharrell Williams е работил, е толкова голям, колкото е и броят на видовете птици в амазонската джунгла. Това, разбира се, е леко преувеличено, но е подходящо сравнение за кариерата на симпатягата от Вирджиния.

Всичко започва като на шега със свирене на барабанче в училищна маршова група. Първият досег до славата е с групата му N.E.R.D. и нейното продуцентско алтер его - The Neptunes.

14 години по-късно Pharrell продължава да търси нови и различни музикални предизвикателства. И поне засега 2013 г. се очертава да бъде негова и трудно някой ще му я отнеме заради този нестихващ работохолизъм.

Участието му като барабанист в саундтрака на Ханс Цимер (Hans Zimmer) към един от кино блокбъстърите на лято 2013 "Човек от стомана" (Man of Steel) за пореден път подчерта способността на Pharrell да се вписва в на пръв път поглед нетипични за него жанрове. И преди го е правил и продължава да го прави - двете части на "Аз, проклетникът" (Despicable Me) са доказателството.

Макар и с доста по-скромно участие в новия филм за Супермен, Pharrell успява да ни изненада именно с това, че, въпреки многобройните си други ангажименти, намира време да се заеме и с нещо нестандартно дори за него.

Изглежда възрастта не е фактор при Pharrell и той е все така склонен да се хвърля в непознати води, както и преди 20 години. А през април 2013-та навърши 40... Нещо, което за мнозина би било изненада. Защото той все още изглежда като абитуриент от гимназията - младолик, амбициозен и все още барабанист от маршовата банда на училищния отбор по американски футбол.

И все пак той е на 40 години, а хората отдавна са преустановили броенето на хитовете, в които се чува неговият почерк. Pharrell Williams вече изгря в някои от най-известните парчета за 2013 г. като Get Lucky на Daft Punk и Blurred Lines на Robin Thicke feat. T.I..

Успехът и наградите, които го застигат непрекъснато, са заслужени и малцина биха го оспорили. Channel Orange (2012) на Frank Ocean, продуциран от Williams, бе удостоен с Grammy през февруари. Статуетките не са самоцел за Pharrell, но изглежда все по-неизбежно на следващата церемония той да обере още много такива.

Други музикални звезди като Jay-Z и Kelly Rowland се възползваха от нестихващата му енергия в песни от актуалните им албуми Magna Carta... Holy Grail и Talk a Good Game.

Самият Jay-Z не е станал бизнес акула по някакво случайно стечение на обстоятелствата. Неговият нюх да работи със силните на деня го задържа на върха на "хип-хоп Евереста" толкова години именно заради такива колаборации с Pharrell.

Което веднага прехвърля топката и към Beyonce. Госпожа Картър още не е вдигнала завесата около новия си албум, но всички вече знаят мълвата - 40-годишният тийнейджър ще бъде част от него. И това не е всичко - Кайли Миноуг (Kylie Minogue), Крис Браун (Chris Brown), Майли Сайръс (Miley Cyrus), Busta Rhymes, Azealia Banks и още много други тепърва ще покоряват класациите feat. Pharrell Williams.

И докато Get Lucky и Blurred Lines не са преустановили окупацията на световните класации, песни като Feds Watching на 2 Chainz и Get Like Me на Nelly и Nicki Minaj тепърва ще започват своето катерене нагоре. Както сами се досетихте - също с участието на Pharrell.

Сподели.