US Box Office: Pacific Rim отстъпи пред миньоните от Despicable Me 2 и Grown Ups 2 с Адам Сандлър

Pinterest LinkedIn +

Катастрофалното представяне на The Lone Ranger – една от най-високобюджетните продукции на 2013 г. – се затвърди през втория уикенд на лентата по екраните в САЩ и Канада.

Зрелищният уестърн на Гор Вебински с участието на Арми Хамър и Джони Деп инкасира едва $11 млн. от продадени билети и се нареди на пето място в класацията, чийто лидер остава непроменен спрямо предходното й издание.

Това е анимационната комедия Despicable Me 2, чийто американски боксофис достигна $230 млн. с добавените през изминалия уикенд близо $45 млн. Тази сума се оказа достатъчна, за да удържи атаката на заклеймената от критиката комедия Grown Ups 2, която напълни киносалоните в първите дни след премиерата си, генерирайки $42,5 млн., както и тази на епичния sci-fi екшън Pacific Rim.

Новият филм на Гилермо дел Торо, който се радва предимно на положителни рецензии, стартира с $38,5 млн., като вероятно ще остане за дълго в топ 10, тъй като зрителите, видели първите му прожекции в САЩ, ще работят в негова полза, ако се съди по CinemaScore рейтинга му A-.

Що се отнася до продължението на Grown Ups  от 2010 г. – първия сикуъл в кариерата на Адам Сандлър – филмът може и да е изпразнен от съдържание според филмовите критици, но аудиторията е на друго мнение (CinemaScore B).

И дори да бъде отдавано значение на рейтингите, фактите говорят, че при все реномето на Краля на малинките, американската публика е предпочела да даде парите си за Grown Ups 2, отколкото за Pacific Rim. Или за The Heat ($14 млн.). Или за The Lone Ranger…

Останалите пет заглавия от топ 10 в класацията на най-доходоносните кино продукции в САЩ и Канада са анимационният блокбъстър Monsters University ($11 млн.), апокалиптичният екшън с Брад Пит World War Z ($9 млн.), трилърът White House Down ($6 млн.) на Роланд Емерих, шоуто Kevin Hart: Let Me Explain ($5 млн.) на едноименния комик, заснето на живо по време на представление в Madison Square Garden, и новият филм за Супермен Man of Steel ($5 млн.)

Сподели.