Певицата Джини пред Avtora.com: Когато намерите нещо, което ви кара да се чувствате живи, спуснете се

Pinterest LinkedIn +

Само няколко дни след пускането на новата си песен нова звезда от българската музикална сцена разказва повече за творчеството си. Вижте какво сподели тя с Avtora.com.

Avtora.com: Джини, само преди няколко дни излезе твоята нова песен "
Alive". Как се чувстваш?

Джини: Чувствам се въодушевена! Доволна съм от крайния резултат и смятам, че песента оправдава името си – жива е и в същото време ти вдъхва живот.

Avtora.com: Как се роди това парче и кой стои зад него?

Джини: "Alive" беше факт още преди да вляза в "Х Factor", но не беше завършена. Беше се получила много готина песен, но някакси нещо ѝ липсваше, по-скоро на мен нещо ми липсваше. Когато влязох в шоуто, усетих завършеност, уединение и осъзнатост. Усетих как съм на прав път да сбъдна най-голямата си мечта и това чувство ми даде сила да я завърша.

Въпреки че никога не съм спирала да се занимавам с музика, винаги съм правила нещо друго отстрани, винаги съм имала "Б план". Не намирах сили и достатъчно вяра, за да си позволя да се занимавам единствено и само с музика. Дълго се скитах и борих, за да намеря своя мир, своето място. До деня, в който реших изцяло да се отдам на музиката. Това решение го взех с влизането ми в "Х Factor". Въпреки че рискувах всичко, постигнато в Норвегия, това не ме уплаши или разтърси, а напротив, то ме преоткри, то ме накара да се почувствам жива. Така и се роди новият ми сингъл.

Парчето е композирано съвместно с норвежкия музикален продуцент Рони Янсен (Ronny Janssen) и от мен самата. Чрез екипна работа се достигна до прекрасния текст, написан от норвежкия музикант, артист и текстописец JP Paulsen и отново от мен. За микса и за мастъра се погрижи българският музикант, артист и аранжор Константин Ангелов. Самият запис е направен в норвежкото студио "SnakeHips Music & Design studio". 

Avtora.com: Какво искаш да кажеш на аудиторията с тази песен?

Джини: Текстът на сингъла може да се разчете по много начини, много хора могат да се припознаят в него. Той е написан съвместно с прекрасния музикант, творец и мой приятел JP Pausen. Когато двамата с него разработвахме текста, решихме, че той трябва да съдържа много метафори, чрез които всеки един човек да може да си го разчете по собствен индивидуален начин. Не искахме да изсипем една готова информация, а по-скоро всеки чрез своето въображение да разчете това, което сме създали. Разказва се главно за любов, но тази любов може да е към любимия, към музиката (както в моя случай), към нещо важно за теб и т.н. За мен тази песен значи уединение, покой, мир.

Това, което искам да кажа на хората, е: когато намерите нещо, което наистина да ви кара да се чувствате живи, спуснете се с пълни сили, без страх, и се опитайте да направите така, че никога да не го губите.

Avtora.com: По повод заглавието ù – "Alive" – какво те кара да се чувстваш жива?

Джини: Ако трябва с други думи да опиша думата жива, то в моя случай бих избрала думите музика и сцена. Музиката и сцената ме карат да се чувствам така.

Avtora.com: Разкажи ни как се появи музиката в твоя живот?

Джини: Произлизам от музикално семейство и музиката винаги е играла огромна роля в живота ми. Когато бях на 6 години, започнах да пея в детски хор "Сините камбанки" и от този момент нататък плувам по течението заедно с музиката.

Всъщност не помня момент, в който музиката да не е била част от живота ми. Първото ми излизане на сцена е било на три годинки, на концерт, в който, имайки предвид възрастта ми, не съм участвала, но понеже толкова съм искала да се кача на сцената, един от озвучителите на концерта ме е качил, а след това до края му никой не е успял да ме свали от нея. Този момент го имам заснет с камера и много се смея, когато го гледам. След въпросния концерт дори и на снимка във вестник ме има, заедно с една от певиците, която ме държи на ръце. Майка ми и до ден-днешен пази тази снимка. Смешно, нали!?

Avtora.com: А какво ти даде участието в "Х Factor"? Научи ли нещо повече за себе си и живота?

Джини: Както вече поясних, "Х Factor" беше пробуждане за мен. Едно ново начало. Преоткриване на една още по-смела аз, която не се бои да поеме риск да се отдаде изцяло на музиката. Шоуто донесе в живота ми много позитивни неща. Много, много опит, запознанството с прекрасни хора, щастие, спомени, научих се на нещо много ценно и то е как да си част от един голям екип и от нещо по-голямо от теб самия – шоуто. Ако трябва да намеря нещо от шоуто, което нямаше най-положителното влияние върху артистичното ми развитие, то това единствено е рамката, в която то те слага, след като излезеш. В моя случай рамката беше 25+, това директно те слага под един етикет, който не е много правдоподобен, когато става въпрос за един млад човек като мен, който е едва на 26. Аз дори ги навърших в деня на първия концерт. "Х Factor" изгражда един имидж, но не винаги този имидж е най-правилният. Въпреки това, ако мога да повторя това приключение, да съм част от предаването, то с удоволствие бих го направила.

Avtora.com: Превръщаш се във все по-разпознаваемо лице на българската музикална сцена. Какво си мислиш, когато вървиш по улицата и някой се загледа в теб?

Джини: Обикновено когато някой се загледа в мен, не мисля за това, че може би ме е разпознал, а по-скоро си мисля, че грабвам окото… хаха! Майтапя се, разбира се! Шегата настрана, наистина не мисля за това. Не се смятам за звезда или пък за известна, а пък и какво значи това "известна" – преди всичко сме хора, а после всичко останало...

Avtora.com: Смяташ ли, че популярността повече тежи, отколкото помага?

Джини: Някои хора работят като търговци и за тях е важно продуктът им да се разчуе, за да може да имат повече продажби. Докато други като нас, които работим като артисти, сами сме си продуктът и затова не може да си успешен без популярност. Не смятам, че тежи или пък не, а по-скоро смятам, че е част от професията и че ако си истински професионалист, няма да оставиш това да ти повлияе, а просто ще гледаш на него като работа.

Avtora.com: А с кой популярен изпълнител би направила дует?

Джини: Кристиян Костов, Криско, Слави Трифонов. Смятам, че Кристиян Костов е детето чудо, обожавам това, че усеща музиката, тя е създадена точно затова. На Криско "шапка му свалям", защото е много креативен и наистина е уникално добър в това, което прави, затова и е толкова успешен.

Горда съм, че България има Слави и "Куку бенд", те съумяха да популяризират фолклорната музика сред младите, заради това и заради огромния професионализъм им се възхищавам.

Avtora.com: Какви са следващите ти творчески проекти?

Джини: Работя над няколко нови неща! В близкото бъдеще може да очаквате един прекрасен проект заедно с DJ Doncho. Всичко е почти готово, така че бъдете в очакване. 

Скоро може да очаквате и нещо на български от мен. За пръв път пиша песен на български и нямам търпение да я завърша. Това си е цяла гордост за мен, защото по принцип досега никога не съм успявала да сътворя нещо българско. Явно тукашната атмосфера ми влияе добре.

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.