"Peugeot" подготвя пикап за развиващите се държави

Pinterest LinkedIn +

"Peugeot" планира да започне да продава пикап в развиващите се пазари. Моделът Landtrek е разработен заедно с китайската компания "Changan Automobile".

Пикапът ще се предлага в голямо разнообразие от версии. Той ще има модели с две или четири врати, със задвижване само на задните или на четирите колела и др. Landtrek ще може да се поръчва с бензинов или дизелов двигател. Компанията планира да го предлага в Южна и Централна Америка и в доста райони на Африка. Засега няма планове моделът да се предлага в Европа, казват от компанията пред "Automotive News Europe".

Landtrek вече е преминал над 2 млн. километра тестове по най-различни терени. От "Peugeot" искат моделът да може да се справя с всичко и да е много издръжлив и надежден.

Плановете на компанията са да започне да продава Landtrek до края на тази годна. Това обаче ще се случи едва когато екосистемата около модела, т.е. резервни части и всичко останало, е налично и той може да бъде обслужван и поддържан навсякъде по света. "Искам да сложим фокуса върху факта, че навсякъде в Африка ще можете да го поправите, ако се повреди", казва изпълнителният директор на "Peugeot" Жан-Фелипе Импарато.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.