"Pero Defformero" се опитват да говорят на български. И наистина се стараят!

Pinterest LinkedIn +

В оригинално видео, което непременно трябва да видите, ако искате да се усмихнете, музикантите от сръбската прогресив турбо фолк метъл групата "Pero Defformero" канят феновете на рока на Втория национален рок фест "Хоталич" в гр. Севлиево.

"Перо ще ви взриви със сръбски рок на първи септември!" – така започва призивът на бандата и постепенно ескалира с: "Доджите да се поиграмо!", за да завърши мило по съседски с още по-типични сръбски изрази, от които става ясно, че "градусът на настроението е гарантиран" на 31 август и 1 септември.

Участниците и организаторите нямат търпение да се насладят на изживяването, което предстои. "Убеден съм, че тазгодишното издание на фестивала ще е още по-мощно, зрелищно и запомнящо се. Ще затвърдим началото на една нова традиция в града ни", заяви кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов.

"Pero Defformero" ще бъдат хедлайнери във втората вечер на фестивала, когато на сцената ще се качат още и "Обратен ефект", "Северозападняците" и "Svetlio & the Legends". През първата вечер организаторите залагат на класически български рок, представен от легендите от ФСБ, "Ахат", P.I.F. и севлиевецът Мири.

За втора поредна година Община Севлиево организира национален фестивал със свободен вход, като тази година вече има и чуждестранно участие. "Постепенно развиваме фестивала и вярваме, че скоро ще събираме между крепостните стени на "Хоталич" все повече фенове на качествения рок", категорични са организаторите, които се надяват да превърнат Севлиево в "новата рок столица на България".

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.