Pearl Jam - най-добрата рок-банда за 2006 г.

Pinterest LinkedIn +

Pearl Jam е обявена за най-добрата рок-банда на 2006 г. според годишната класация на сайта RockinTown.com, направена след онлайн гласуване. Освен това групата е избрана и за най-добра рок-банда на всички времена, а дебютният им албум "Ten" от 1991 г. е признат за най-добрият рок албум на всички времена.

Pearl Jam се класират на почетното първо място след жестока конкуренция с титаните от U2, които останаха втори, и Evanescence, заели трета позиция. Извън челната тройка са рок-динозаврите Led Zappelin, попаднали едва на 4-то място, и пънкарите от Green Day, които са пети. Резултатите от гласуването подреждат с много малки разлики в броя на гласовете групите, класирани от 6-то до 10-то място. Nirvana се нарежда на 6-та позиция, Foo Fighters - на 7-ма, рокаджиите от AC/DC са 8-ми, а вечните Beatles са едва на 9-то място. Финалът на челната десетка е оформен от безсмъртния Елвис Пресли.

За пръв път тази година класацията за рок-банда на годината се прави въз основа на онлайн гласуване на феновете в сайта RockinTown.com. За да са достойни да се състезават помежду си обaче, групите трябва да отговарят на някои критерии, като например да са издали нов албум в периода октомври 2005 г. - декември 2006г.

Непосредствено след обявяването на най-добрата рок-група на 2006 г. започна и новото гласуване за 2007 г. Сред номинираните за приза са банди като алтернативните рокаджии от My Chemical Romance, доскорошните водачи в класацията Billboard 200 Incubus, експериментаторите от Deftones, рокаджиите The Killers и младоците от Tokyo Police Club.
Сподели.