Pavell & Venci Venc': Реалността ни вдъхнови за „Булгари“

Pinterest LinkedIn +

Новото парче на дуото Pavell & Venci Venc' вече е факт и само за ден събра над 100 хиляди гледания в YouTube. Фенове са силно впечатление от патриотичния заряд, който носи парчето и не спират да заливат социалните профили на изпълнителите с въпроси относно създаването на „Булгари“.

„Реалността ни вдъхнови да напишем точно тази песен. Не очакваме да се хареса на всички, но твърдо стоим зад всяка дума, написана в нея“, отговарят Павел Николов и Венци Чанов на своите почитатели.

Клипът е заснет на фона на едни от най-живописните местности във Враца и Видин, подчертавайки красивата природа на България. Тектсът, който е дело на двамата изпълнители, пък рязко контрастира на патриотичната картина и е насочен към критичната българска маса.

„Питат ни що уморени сме/Не можем да смогнем на злобата/Плюем по Кобрата, плюем по Гришо/К‘во са постигнали/Според теб нищо/К‘во са Бербатов, бе, к‘во са Стоичков/Те са боза, ти си силен във всичко“, гласи част от текста на „Булгари“.

Заглавието също не е избрано случайно и е препратка към героя на Алеко Константинов Бай Ганьо, който се удряше в гърдите, че е „булгар“.

Сподели.

Относно автора

Автор и филолог с близо 15-годишен опит като репортер и редактор във вестник, а по-късно - главен редактор в интернет издание. Иначе пише от малка. Пише стихове, пише за мечтите си и за всичко, което я вдъхновява. Обича да пътува. Обожава да пътува. Не си представя живота без пътуване. И вдъхновение.