"Patient Number 9" изстреля Ози Озбърн на върха на класациите

Pinterest LinkedIn +

Принцът на мрака и носител на награда "Грами" Ози Озбърн успява да надмине себе си за пореден път – тринадесетият студиен албум на изпълнителя, озаглавен "Patient Number 9", триумфално дебютира на първо място в редица класации.

Продуцираната от Ендри Уот колекция може да се похвали с позиция #1 в множество чартове - "Top Album Sales" (неговият първи #1 в класацията), "Top Current Album Sales", "Top Rock & Alternative Albums", "Top Rock Albums", "Top Hard Rock Albums", "Top Vinyl Albums" и "Tastemaker Albums". Възхваляваният от критиците проект на Ози също така е на трето място в "Billboard Top 200" за албуми, а освен това бележи високи позиции в различни държави: #2 в Обединеното кралство, Австрия, Австралия, Германия, Финландия и Италия, #3 в Швейцария, #6 в Холандия и Нова Зеландия, #8 в Белгия и #14 във Франция.

Легендарната колекция може да се похвали с участието на бога на китарата Зак Уайлд (Zakk Wylde), Чад Смит (Chad Smith) от "Red Hot Chili Peppers" на барабани, Тейлър Хоукинс (Taylor Hawkins) от "Foo Fighters", който почина тази година, но приживе успя да вземе участие в записа, стария приятел и бивш басист на Ози - Робърт Трухильо (Robert Trujillo) от "Metallica", както и магьосника на китарните рифове Тони Айоми (Tony Iommi), съосновател на "Black Sabbath", който за пръв път присъства в солов проект на Озбърн. Албумът също така съдържа колаборации с Дъф Маккагън (Duff McKagan) от "Guns N’ Roses", Крис Чейни (Chris Chaney) от "Jane’s Addiction", Майк Маккрийди (Mike McCready) от "Pearl Jam", както и с Джеф Бек (Jeff Beck) и Ерик Клептън (Eric Clapton).

Бащата на хеви метъла, който има зад гърба си над 100 милиона продадени копия от своите творби, е един от малкото изпълнители, които са имали албум в Топ 10 през всяко от изминалите шест десетилетия и имат звезда както на "Hollywood Walk Of Fame", така и на "Birmingham Walk Of Stars". Ози e удостоен да бъде приет и в "Rock and Roll Hall of Fame" като съосновател на "Black Sabbath", носител е на три награди "Грами", има приз "Ivor Novello" за цялостно творчество от Британската академия на текстописците, композиторите и авторите, а също така държи световния рекорд на "Guinness" за най-дълъг вик. Той е свирил за кралски особи, общувал е с президенти и е изпълнявал музиката си пред милиони почитатели на пет континента. По-рано тази година неговият "CrytoBatz NFT" стартира като един от най-големите NFT проекти за знаменитости, създавани някога.

Кредит: Sony Music/Вирджиния Рекърдс
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.