Как да задържим вниманието на детето с подходящите игри

Pinterest LinkedIn +

Като родители продължителността на вниманието на детето ни е само едно от нещата, които забелязваме и за които се тревожим. Дали не се концентрират прекалено дълго върху едно нещо? Нормално ли е едно дете да се отегчи от дадена дейност за две минути? Или дори, трябва ли да правим нещо, за да повишим нивото им на съсредоточаване и концентрация?

Трябва да бъдем честни: подобряването на концентрацията на вниманието на детето не е лесно. То изисква много практика, упорита работа и съревнование с всички основни състояния, които могат да допринесат за невниманието им. Страхотната новина обаче е, че има много интерактивни играчки, които могат да се използват за подпомагане на този процес, и ние споделяме шест от тях с вас днес!

Ако дадени игри са твърде трудни, много деца се отказват, вместо да се опитат да ги овладеят. Крясъците и говоренето се увеличават, като фокусът върху съответната дейност намалява. Истината е, че да се разсейват лесно е характерно за повечето деца. С напредването на възрастта нивата на концентрация би трябвало да се подобрят, както и тяхната упоритост. Въпреки това има някои начини, по които можете да помогнете за увеличаване на продължителността на вниманието на детето с помощта на играчки. Ето шест от нашите любими образователни играчки.

Музикални инструменти

Музикалните инструменти са чудесни за ангажиране и поддържане на детското внимание. Предлагайте различни размери и видове за оптимално експериментиране. И предпазители за уши за вас, разбира се!

Пъзели

Макар че пъзел с твърде много части бързо ще бъде изхвърлен, по-малкият пъзел често се харесва на децата. Може да изберете стандартни пъзели или 3d пъзели, с които да помогнете на детето да развие своята креативност и в същото време да задържите вниманието му за по-дълго. Ако забележите, че детето се затруднява, помогнете му.

Дървени играчки

Лесно е да забележите колко ангажирани и съсредоточени стават децата, когато играят с дървени играчки. Независимо дали става въпрос за дървени колички или пъзели, дървените играчки са и чудесни Монтесори играчки, с които да зарадвате детето си. Изглежда, че ярките цветове и реалистичните форми подтикват към много възможности за игра.

Къща за кукли

Изглежда, че игрите с кукли мотивират и най-разсеяното дете да обърне внимание. Да вземете на вашето дете къща за кукли е сред една от най-добрите идеи за играчки за момичета. Тя не само е забавна, но е и сред най-добрите образователни играчки, с които да задържите вниманието на детето си.

Конструктори

Безкрайните възможности на строителните блокчета са достатъчен стимул за развиване на детското въображение. Те са най-често купуваните детски играчки за момчета, но и момичетата се радват, когато имат възможност да строят. Те не само предоставят много възможности за учене, но и могат да се използват години наред.

Принадлежности за рисуване

Бои, хартия, пастели и пластилин помагат на детето да изрази своята креативност и да повиши самочувствието си.

Бебешки играчки, детски играчки, образователни играчки. Всички те могат да помогнат на детето ви да задържи вниманието си върху играта, ако са подбрани правилно. Изберете подходящите играчки за своето дете и не се колебайте да поиграете с него, ако забележите, че се затруднява.

Сподели.