Първи кадри и behind-the-scene видео от "Жива стомана" с Хю Джакмън и бокс величието Sugar Ray Leonard

Pinterest LinkedIn +

След като не веднъж е влизал в "кожата" на фантастични персонажи със суперсили (Уолверин, Ван Хелзинг, Великденския заек), в предстоящия sci-fi екшън "Жива стомана" (Real Steel) австралийският актьор Хю Джакмън (Hugh Jackman) е най-обикновен човек от биологична и анатомична гледна точка.

Принуден да се откаже от кариерата си на боксьор поради пълната незаинтересованост на публиката към мачовете между хора и нарастващата популярност на битките между гигантски роботи, тежащи по няколко тона, Чарли (Хю Джакмън) решава да се върне на ринга, като създаде нов супер шампион от стомана, не без помощта на 11-годишния си син. Годината е 2020-та.

Шест седмици преди американската премиера на лентата, режисирана от Шон Леви (Date Night, Night at the Museum) и 43-тия рожден ден на Джакмън, DreamWorks пуснаха Behind-The-Scenes мейкинг видео, което разкрива моменти от снимачния и тренировъчните процеси, както и приноса на известния професионален боксьор Sugar Ray Leonard за продукцията.

Обявен за Боксьор на осмото десетилетие на миналия век, 55-годишният Леонард приключва кариерата си през 1997 г. със загуба от Хектор Камачо, но с рекордните 36 победи (25 от нокаут) срещу само 3 загуби и едно равенство. Благодарение на съвременните motion capturing технологии, неговите защитни и атакуващи движения и удари са вдъхнати в роботите от Real Steel, а на добрите стари тренировки – и в Хю Джакмън.

Във филма, чиято българска премиера съвпада с американската – 7 октомври 2011 г., участват още звездата от хитовия сериал Lost - Еванджелин Лили (Evangeline Lilly), Кевин Дюран (Kevin Durand), познат от ролите си в 3:10 to Yuma, Robin Hood и X-Men Origins: Wolverine, родената в Русия актриса и модел Олга Фонда (Olga Fonda) и др.


Сподели.