Драмата The Help отново е No.1 в американския боксофис

Pinterest LinkedIn +

Три седмици след премиерата си и седем дни, след като стана за първи път филмът с най-доходоносни прожекции в кинотеатрите в САЩ и Канада, драмата The Help с Ема Стоун (Emma Stone) в главната роля отново покори боксофис класацията на Северна Америка с приходи в размер на $14.3 млн.

Сумата е с $6 млн. по-малка от приходите, генерирани от лентата, осъществена от DreamWorks и Participant Media с бюджет от $25 млн., през миналия уикенд, като цялостният спад в посещаемостта на киносалоните в САЩ, причинен от обявеното извънредно положение в седем щата поради опасността от приближаващия се към Източното крайбрежие на САЩ ураган Айрин, възлиза на 23%.

Така приходите от $10.3 млн., съизмерими с тези на Conan the Barbarian, които отредиха на най-скъпата продукция, снимана в България, четвъртото място в предходното издание на боксофиса, се оказаха достатъчни, за да поставят екшъна Colombiana с участието на звездата от Avatar Зоуи Салдана (Zoe Saldana) на второ място непосредствено след премиерата му в Северна Америка.

Още две премиерни продукции дебютират в челната петица на класацията на най-доходоносните ленти в САЩ и Канада през изминалия уикенд. По-успешно представилата се от тях е новата версия на едноименния хорър трилър Don't Be Afraid of the Dark от 1973 г., в чиито главни роли се изявяват Кейти Холмс (Katy Holmes) и Гай Пиърс (Guy Pearce). Заснет с бюджет от $12.5 млн., филмът е възвърнал $8.7 млн. от тях, като премиерата му в голяма част от страните от Стария континент, включително на Острова, предстои след две до пет седмици.

Само около $50 000 не са достигнали на бившия No.1 - Rise of the Planet of the Apes, изместен от върха от The Help, за да се задържи в топ 3 за четвърта поредна седмица. В настоящото издание на боксофиса новият филм от хитовата sci-fi поредица заема четвърто място, непосредствено пред дебютиралия под No.5 Our Idiot Brother.

Пиперливата комедия с участието на Пол Ръд, Зоиу Дешанел и Елизабет Банкс, и рейтинг R (непозволяващ допускането на лица под 17 години без пълнолетен придружител), чийто последен рекламен трейлър бе цензуриран от ABC заради сцените, в които главният герой (Ръд) симулира, че уринира, описва ефекта от употребата на марихуана и подкупва полицай с пакет, за който се предполага, че съдържа наркотици, е инкасирала $6.6 млн. през изминалия уикенд. С около $1 млн. по-малко, на шесто място е поставен Spy Kids: All the Time in the World in 4D, който дебютира над трето място в боксофис класацията от 22 август.

Трагичното представяне на Conan the Barbarian на американска територия се затвърждава и през тази седмица, като приходите на епичния екшън с участието на Джейсън Момоа (Jason Momoa) са спаднали с над 2/3, което оневинява урагана Айрин като единствен виновник за поражението на продукцията, осъществена с около $90 млн.

Останалите три заглавия в Топ 10 на боксофиса са игрално-анимационният блокбъстър The Smurfs, който бе най-доходоносният филм в България и през предходната седмица, вампирският трилър Fright Night с Колин Фаръл и Антон Йелчин, който също се представя далеч под очакванията, и комедията Crazy, Stupid, Love, която дебютира в Северна Америка преди цели два месеца.


Сподели.