Жива стомана (Real Steel)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2011, 127 мин. Режисьор: Шон Леви Сценарист: Дан Гилрой, Джереми Левен С участието на: Хю Джакмън, Еванджелин Лили, Кевин Дюранд и др. Екшън, sci-fi, драма

За филма:

"Жива стомана", дело на режисьора Шон леви, когото познаваме достатъчно добре от комедийната поредица "Нощ в музея", е екшън за близкото бъдеще, в което боксът се превръща във високотехнологично зрелище на спаринги между роботи.

Специално за снимките на лентата са създадени 18 робота, всички с размери между 2.5 и 3 метра. Тези реални машини, както във филма, така и в действителността, се управляват от хора по време на борбите на ринга. В главната роля се превъплъщава австралийската звезда Хю Джакмън, на когото партнират чаровната Еванджелин Лили, нашумяла с участието си в хитовия sci-fi сериал "Изгубени", Кевин Дюранд, Антъни Маки и др.

Гаранция за качеството на филма е и наличието сред изпълнителните продуценти на име като Робърт Земекис - не просто носител на Оскар, но и човекът, създал заглавия като "Завръщане в бъдещето", "Форест Гъмп и др.


Историята:

Чарли Кентън е изтощен бивш борксьор, загубил шансовете си за титла, след като на ринга като негов опонент се появява стоманен робот. Превръщайки се в дребен промоутър, той свързва двата края, като събира и сглобява парчета отпадъчен метал. Когато стига дъното обаче, Чарли неохотно се съюзява със сина си Макс, за да построи и тренира съперник, който да се превърне в истински шампион.


Сподели.