"Oстровът" на Камен Калев потегли и в България с пищна премиера в Народния театър

Pinterest LinkedIn +

С бляскава премиера в Народен театър "Иван Вазов" на 10 октомври, дългоочакваният нов филм на Камен Калев - "Островът", най-сетне пристигна в България, а от 14 октомври, лентата ще се завърти официално и по родните киноекрани.

В Народния театър, който за първи път в историята си, става домакин на събитие с кино прожекция, присъстваха режисьорът и сценарист на "Островът" Камен Калев, звездата в главната мъжка роля – датчанинът Туре Линдхарт, Бойка Велкова, Михаил Мутафов, Руси Чанев, продуцентите Елица Кацарска и Стела Павлова.

По импровизирания червен килим преминаха и Радина Кърджилова с Деян Донков, колегите й от "Стъклен дом" Калин Врачански (в компанията на Силвия Петкова, която има епизодична роля във филма) и Луиза Григорова, Любен Дилов-син, Милен Цветков, Део с Лора Караджова, продуцентът Димитър Митовски и много други.

За съжаление, голямата звезда от актьорския състав – френският секссимвол Летисия Каста, не успя да пристигне в България за премиерата на "Островът", но час преди прожекцията пожела успех на целия екип на филма.

"Искахме премиерата да е на място, което е по-уютно и представително за подобни специални случаи, затова избрахме Народния театър. Надяваме се това да се превърне в традиция за българските филми и за в бъдеще. Надявам се 'Островът' да ви хареса или поне да не хвърляте камъни по нас след прожекцията", пошегува се Камен Калев от сцената.

Очаквано, след края на прожекцията, залата награди екипа на "Островът" с бурни аплодисменти. Дали това ще стори и най-сериозният съдник  - публиката, ще разберем след броени дни, когато новият филм на Камен Калев най-сетне тръгва и в България.


Сподели.