25 Април 2018, 13:32

Parrot Jumping Sumo – играчка, която не можете да подминете

Google+ Pinterest LinkedIn +

Една от любимите ни играчки като малки бяха роботите Transformers, които с малко манипулация можеха да се превръщат различни други предмети като камиони или коли. Не самички, разбира се – налага се човек да ги сгъва и разгъва.

Съвременните играчки, от своя страна, са нещо друго. Живеем във време, в което една средностатистическа играчка има в себе си повече електроника от космическите кораби, с които американците са стигнали до Луната (плюс-минус, не сме броили точно). Мисълта ни е, че днешните залъгалки са с такива възможности, че на човек може да му се завие свят.

Да вземем например най-новото произведение на умниците от Parrot. Преди време ви показахме създадения от тях дрон Parrot AR.Drone 2.0, с който можете да летите необезпокоявани сред просторни полета и хълмове... или в междублоковото пространство, в зависимост от възможностите.

Сега те ни предлагат най-новата си джаджа - Parrot Jumping Sumo (цена 299 лв.) - мини роботче на две колела с невероятно откачени способности. Не смеем да го наречем дрон, защото не е квадрикоптер (или "куадрокоуптър", за читателите, които държат да го изписваме неправилно) и не може да лети. Но пък може толкова много други неща!

На първо място, Parrot Jumping Sumo може да бяга. И то как – със скорост до 2 м/сек. Двете му колела се раздалечават при по-висока скорост, за да подпомагат стабилността, и се прибират по-плътно до тялото, когато трябва да навигира по-тесни места. На второ място, роботчето може да скача на височина от 80 сантиметра – достатъчно, за да се качи на някоя маса или да прескочи изпречило се на пътя му препятствие. Способен е също да избутва по-леки предмети.

Роботчето не прави всичко това само, разбира се – ще го управлявате през собствения си телефон или таблет. Чрез безплатното приложение FreeFlight 3 можете да го накарате да изпълнява най-разнообразни акробатични номера. А в зависимост от това как го управлявате, дронът изразява настроението си с различни забавни звуци. Когато го вземете в ръка, не се стряскайте от това, че очите му светват в червено – не се готви да ви нападне, а точно обратното, функцията за скачане се изключва.

Можете да наблюдавате какво прави малкият сумо борец по всяко време благодарение на широкоъгълната камера в предната му част. Имате възможност да го управлявате на разстояние до 50 метра, като той сам си създава wi-fi мрежа, чрез която получава напътствията ви.

Вградената батерия издържа до 20 минути джиткане напред-назад, но, погледнато глобално, може да осигури безброй часове забавление за вас или вашето дете. Няма препятствие, което да се опъне на Parrot Jumping Sumo. Ако, както се казва, тази година имате право на избор само на една играчка – това трябва да е тя!

Купи Parrot Jumping Sumo черен ТУК

Купи Parrot Jumping Sumo бял ТУК


Сподели.