Пародийното предаване „Дъ Шоуто“ стартира днес по bTV, зрителите са в недоумение!

Pinterest LinkedIn +

На 3-ти май стартира новото развлекателно телевизионно предаване „Дъ Шоуто“. От bTV обещават, че всеки вторник и сряда вечер от 22 часа зрителите ще се радват на първокласен хумор, поднесен от любими комедийни актьори – Любо Нейков, Тончо Токмакчиев, Христо Гърбов, Филип Аврамов, Ненчо Илчев, Петьо Петков-Шайбата и Рада Кайрякова. Режисьор на иновативния формат е Димитър Митовски.

Създателите на предаването го описват като "хибрид между пародия на токшоу и ситком". Според замисъла водещият (Любо Нейков) ще разговаря по актуални теми със своите гости - персонажи от обществения, професионален или социален живот. Другите постоянни персонажи са сценаристът (Тончо Токмакчиев), който е и момче за всичко, и продуцентът (Христо Гърбов), който е и единствен музикант от бенда. Зрителите ще станат свидетели и на втора линия на общуване между екипа, която касае създаването и развитието на предаването, неговият рейтинг и дали не са заплашени от спиране.

Иновативният формат е забавно намигване към всички познати вечерни токшоу формати, пресъздадени през очите и чрез автентичния талант на кралете на комедийния жанр в България - твърдят още от bTV.

За съжаление обаче публиката изглежда не вижда нещата по този начин и по-скоро оприличава видяното на творческа самодейност. Според множеството коментари, които се появиха в социалните мрежи още по време на излъчването на първия епизод, излиза, че "Дъ Шоуто" е не по-малко нелепо от самото си заглавие. Във Фейсбук по темата се изказаха и някои популярни обществени личности:

"ДЪ ШОУТО напълно оправда очакванията ми за бездарен мелез между Комиците и Шоуто на кАНАЛА. Не е смешно, тъжно е! Ама пък поне декорът е хубав!" - написа актьорът Павел Владимиров.

"За ”Шоуто на канала” някога имаше оправдание. БНТ нямаха много пари за ентертеймънт и освен това шоуто все пак отдавна не се излъчва.
За “Комиците” също имаше оправдание - беше едно от първите предавания на БТВ.
За много предавания, които си отидоха вече имаше оправдание.
Но за днешния дебют на “Дъ Шоуто” по БТВ няма никакво оправдание.
Убеден съм, че ако събера няколко произволни хора от улицата и пусна камерата на телефона си, ще заснема по-идейно и смешно предаване от това нещо…" - зарече се музикантът Венци Мицов.

"Дъ Шоуто": колко опита са нужни, преди да се разбере, че и най-обичаните актьори стават жалки, когато работят с безпомощен сценарий и липсваща режисура? Докога в телевизията ще се харчат пари на вятъра? Като нямаш доказани хора зад кадър, просто не започваш нов проект, който да ти орезили и хората в кадър! Добре поне че "Съни бийч" преди това успя да отсрами bTV..." - допълва журналистът Георги Неделчев.

"Изгледах първото издание на новото предаване по bTV "Дъ Шоуто". Пълна безсмислица. Липса на всякакво чувство за хумор. Отвратителна актьорска игра. Срам. Позор. Недоумяващи слова, насочени към нищото. Кому е нужно всичко това???!!! Боже, прости им..." - възкликна и актьорът Звезделин Минков, признавайки, че се чувства "объркан".

А на вас как ви се стори "Дъ шоуто"?
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.