Вижте как Филип Аврамов пародира министъра на културата!

Pinterest LinkedIn +

Редица известни български творци не можаха да останат безучастни към безумното обръщение на настоящия министър на културата Атанас Атанасов към неговите фенове. Припомняме, че преди дни той реши да благодари на последователите си във Фейсбук за множеството добри пожелания, които е получил за рождения си ден.

Не всички обаче останаха очаровани от милите му думи: според някои краткото видео демонстрира единствено пълната неадекватност на Наско, а други, сред които и бившият министър на здравеопазването от ГЕРБ Костадин Ангелов, намекнаха недвусмислено, че по време на записа младежът е бил под влияние на опиати.

Поведението на младия министър на "Продължаваме промяната" беше осъдено и от други културни деятели. Режисьорката Лили Абаджиева например написа: "Надявам се кабинетът и коалицията да не “изчакват”представителите на опозицията да поискат оставка на министъра на културата.
Аз очаквам да дадат пресконференция още утре. Би било недалновидно да не реагират в тази ситуация на всеобщо неодобрение".

С ироничен коментар се включи и писателят Иво Сиромахов, който само до преди няколко дни полушеговито разправяше на последователите си, че ще става шеф на БНТ:
"Скъпи приятели,
С вълнение ви съобщавам, че приех поста министър на културата.
Няколко часа обмислях, претеглях плюсовете и минусите. Проведох напрегнати разговори с представители на управляващата коалиция и изразих опасения, че може би не съм достатъчно подготвен за този пост.
Но те ми казаха: Бе кво ти пука, така или иначе по-зле не може да стане.
И вероятно са прави.
Никога не съм бягал от отговорност. Когато има да се свърши нещо, аз отивам и го свършвам.
Така ще направя и с българската култура.
В никакъв случай не подценявам свършеното от моя предшественик, г-н Наско. Той е свършил доста работа и аз ще се опитам да награждам върху стореното от него.
Благодаря Ви за свършената работа, г-н Наско"...

А ето и част от коментара на писателя Захари Карабашлиев: "Снощи ми пратиха видеото на министъра на културата. Изгледах го веднъж, два пъти... Не можех да повярвам, че не е някакъв скеч, не намирах обяснение, което да не включва халюциногенни гъби или силна трева… Реших да не реагирам първосигнално, преспах го, викам си, като се събудя сутринта сигурно няма да го има, ще е било някакво недоразумение. Но не, не беше свалено, изгледах го отново. Смях се, разбира се, забавно е. Но сега малко по-сериозно… С две думи: “Продължаваме промяната” — честно, не ви ли е неудобно някак? Няма нужда от обяснения, просто го приберете, скрийте го...".

Видеото все още може да бъде изгледано на страницата на министъра, но
 артистичните пародии на талантливи актьори по нищо не отстъпват на оригинала. Вижте например версията на Филип Аврамов по темата, придружена от следния ироничен коментар: "Здравейте, аз съм Просто Фильо от квотата на театралните актьори. И това не е шега, з@щото съм известен. Днес си направих селфи и видео, вдъхновен от Nasko Atanasov, за да ме видят и чуят в Министерство на културата. Здравей татееееее, Здравей Наскоооо"...

Сподели.