"Отмъстители: Краят" детронира "Аватар" като най-касов филм

Pinterest LinkedIn +

След десет дълги години "Отмъстители: Краят" детронира дългогодишния най-касов филм "Аватар" и се възкачи на върха на боксофис класацията като филм номер 1 за всички времена с приходи от 2,79 милиарда щатски долара.

Новината беше съобщена лично от шефа на "Марвел" Кевин Файги на международния форум "Comic Con" в Сан Диего този уикенд.

"Огромни поздравления на екипите на "Marvel Studios" и "Walt Disney Studios" и огромно "благодаря" на феновете по света, които донесоха този исторически успех на "Отмъстители: Краят", сподели в специално съобщение Алън Хорн, главен творчески директор на "Disney Studios".

"Разбира се, влиянието на "Аватар" на Джеймс Камерън продължава да е все така силно и невероятните резултати и на двете продукции само показват силата на филмите да вълнуват и да сближават хората. Талантливите създатели и на двата свята имат още много какво да покажат и очакваме с нетърпение да видим бъдещето и на киновселената на Марвел и на Пандора", допълва Хорн.

Това съвсем не е единствената голяма новина от събитието "Comic-Con International", което се проведе в Сан Диего този уикенд. Лично Кевин Файги представи бъдещето на киновселената на "Марвел", която навлиза в своята Фаза IV и ще даде на феновете повече, отколкото те някога са мечтали.

Впечатляващи нови герои, завръщане на стари любимци и още много интересни неща тепърва предстоят.

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.