Отиде си д-р Владо Тупавичаров

Pinterest LinkedIn +

Вчера е починал д-р Владо Тупавичаров. Тъжната вест споделиха десетки негови приятели и последователи във Фейсбук.

Неговият неформален обзор на седмицата в социалната мрежа се разпространяваше мълниеносно всеки петък и радваше почитателите на сатиричния му талант с точния анализ на актуалните събития и герои на деня.

Много известни личности скърбят за неочакваната загуба. „Днес сутринта се разделихме с един много скъп за мен човек – мой приятел, съмишленик, състудент, съратник, и най-вече Човекът, който разсмиваше всички с необятното си чувство за хумор – Владимир Тупавичаров. Благодаря ти, че те имаше и че успях да прекарам толкова време с теб. Лек път към небесата“, написа д-р Михаил Михов.

Още една ярка звезда на небето. Ще ни липсваш, приятелю!
Смеехме се и плачехме с теб, сега ще се смеем и плачем с прекрасните си спомени за теб, острия ти ум и брилянтното ти чувство за хумор. Твоето сатирично перо ще ни липсва в отвратителността на днешната ни действителност, когато добрите хора като теб са нужни като въздуха, които дишаме! Поклон пред теб
Сбогом, д-р Владимир Тупавичаров" - написа д-р Цветеслава Гълъбова.

"Един от най-умните и забавни хора тук си отиде. По много голям калъп беше направен, докторе. Светлина на душата ти" - каза Ирини Зикидис, а .

"Владимир Тупавичаров, шегуваш се, нали? Петък е утре, кажи че просто не ти е до приказки. Не се тръгва така, не бива да изгаря свещта в село без ток. Тихо е без целебния ти смях. Скърбим, Докторе, и гаснем" - сподели в емоционалния си пост председателката на СЕМ Соня Момчилова.

Безспорно острото и точно перо на д-р Тупавичаров ще липсва на стотици българи във времена, в които сатирата, доколкото все още съществува, е съвсем беззъба. Мир на праха му!
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.