Отделете си един ден само за себе си

Pinterest LinkedIn +

В днешно време грижата за себе си е изключително важна. Няма как да не сте срещали многобройни източници, които да изготвят програми, с които да сформирате идеалния ден. За вас сме подбрали няколко от страхотните решения, които може да прибавите към деня си, за да стане незабравим.

 

Започнете от рано

Планирайте деня, който искате да си отделите от рано. За да се насладите на пълна почивка се опитайте да не ангажирате този ден с нищо друго, освен с приятни занимания. 

Започнете подготовката за този ден поне седмица преди него. Снабдете се с необходимите козметични материали и атрибути, които смятате да използвате. Заемете се с избора на напитки, като не забравяйте да проверите, дали имате достатъчно капсули за кафе и мляко за топъл шоколад. 

Ако сте решили да имате и някакви активности, то е важно да решите точно какво ви се прави. Най-лесно може да вземете това решение, като си зададете въпроса - “От какво имам нужда?” По този начин ще можете да дадете на тялото и съзнанието си всичко, чрез което да отпочинат.

 

Създайте си план

Ако не сте от хората, които обичат да планират това по-скоро би ви напрегнало и помрачило деня ви. Но ако обичате да знаете стъпките си през деня, се заемете със записването на вашите желания и нужди.

Направете дълъг списък, който малко по малко да изпълнявате през месеца, като започнете от първия ден. Опитайте се в този ден да имате време за процедури, време за разходка и прекарване навън, и останалото може да прекарате в гледане на филми и любими предавания. 

Опитайте се да не прекалявате с процедурите, защото колкото и да са полезни може да ви натоварят. Отделете си време за четене или просто за слушане на музика. Тренировките също са идеален вариант да се отпуснете и да прекарате малко време, в което се наслаждавате на хубава атмосфера.

 

Когато денят настъпи

Предната вечер сте свършили всички важни задачи, които няма да ви тормозят днес. Набавили сте си всички необходими козметични материали, изтеглили сте любимите си филми и сте с топла напитка в ръка, значи почивката е започнала.

Опитайте се да се абстрахирате от външните фактори и да пренасочите някои дневни задачи на членове от семейството. По този начин ще успеете да си починете пълноценно и да се насладите на свободното си време.

Съветваме ви да прекарвате възможно най-малко време на телефона си, защото информацията, която получавате там може да помрачи деня ви. Изключете интернета си и се отдайте на пълна детоксикация, с която ще се погрижите за психическото си здраве.

През целия ден редувайте различни занимания, за да можете да се чувствате заета само със специални процедури или специално време за вас. Направете си маска на лицето, а след това изгледайте любимия си филм, обяд с приятелка или лека разходка са идеален завършен на един следобед. Вечерта отделете за чаша чай и интересна книга, а накрая се насладете на приятна музика, масаж на лицето и сериал, който отдавна искате да гледате.

  

За да можете да се чувствате добре, да бъдете продуктивни и ефективни на работа и в дома е важно да отделяте поне два дни в месеца за подобни процедури. Понякога пренебрегваме желанията си, защото има много по-важни неща, които да се свършат. Затова през новата година си обещайте да поставяте себе си и собствените си желания по-често на преден план.


снимка: unsplash.com

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.