5 идеи за уикенд почивка със самолет

Pinterest LinkedIn +

В днешното забързано ежедневие все по-често се случва човек да има нуждата да отдели един уикенд, посветен на качествената почивка и доброто прекарване на времето си. Пътуването със самолет позволява това, тъй като можете бързо да се пренесете на някоя хубава дестинация, където да се отърсите от мисли за работата и всякакво напрежение.

5 близки дестинации идеални за почивка през уикенда

Сред най-удобните дестинации за полет със самолет от България, на които можете да прекарате една страхотна почивка през уикенда, са:

 1. Италия

  Тя е една от най-известните туристически дестинации не само в Европа, но и в света. Италия има множество красиви градове, един от най-впечатляващите от които, е нейната столица Рим. Там има висока концентрация на забележителности, най-известните сред които са Фонтана Ди Треви, Колизеума, Ватикана и други. Освен тези културни и исторически места, страната притежава невероятни плажове и гористи местности. Добавяйки към това и невероятната кухня и вино, със сигурност това е перфектна дестинация за една почивка през уикенда.

 2. Англия

  Въпреки че е известна с дъждовното си време, Англия е изключително интересна страна и краткият дъжд отдавна не плаши желаещите да се докоснат до историята ѝ. Нейната столица Лондон е огромен мегаполис, в който можете да срещнете огромен брой националности. Невероятните паркове, които кралството поддържа перфектно, са едно от най-добрите места за разходка. Там ще имате възможност да нахраните дружелюбни катерички с лешници, тъй като в страната те са много социални. Забележителностите тук също са доста, така че пътуването в тази посока винаги си заслужава. Бъкингамският дворец, огромното виенско колело London Eye и Биг Бен са много малка част от местата, които трябва да се посетят. Количеството музеи също е огромно, така че се пригответе за дълги разходки.

 3. Франция

  Все още се счита за най-романтичната страна в цяла Европа. Това е така, заради топлите хора и страхотното настроение, което витае навсякъде тук. Столицата ѝ Париж е изключително красив град, който предлага на туристите си страхотни преживявания. Няма как да пропуснете да пиете кафе с френски кроасан на терасата на Айфеловата кула, както и да се разходите до Лувъра. Тук изкуството е на всяка крачка. Добавяйки към това и невероятната френска кухня, както и световно известните вина, произведени тук, то несъмнено това е страхотна дестинация за почивка през уикенда.

 4. Испания

  Тази топла и красива страна остава в сърцето на всеки, който я е посетил. Освен невероятните природни блага, които притежава, включително красиви плажове и невероятни гори, тя има и много културни и исторически забележителности. Тъй като Испания се дели на две автономни области, всяка от които със собствена власт и управление, има и две столици. Барселона е столицата на каталунската част, а Мадрид на Кастилия. Която и част да изберете, със сигурност няма да сбъркате.

 5. Чехия

  Тя е красива страна с много богата история и култура, до която е интересно да се докосне човек. Любителите на бирата със сигурност нямат нужда от убеждаване за уикенд почивка тук, тъй като тук тя е вкусна и притежава характерни специфики. Столицата на страната е Прага, а там има множество интересни забележителности, които да се посетят. Можете да се разходите из площада на стария град, както и да разгледате Пражкия замък, Карловия мост и други.
уикенд почивки със самолет

Несъмнено това са едни от най-удобните дестинации за кратка екскурзия, според специалистите от Boiana-mg.bg.

Как да изберем къде да отидем на почивка през уикенда?

За да бъде вашата уикенд почивка максимално ефективна, е много важно да определите нейната цел. Преценете добре дали предпочитате да събирате тен с коктейл в ръка на някой красив плаж или сте решили да обогатите своята култура, запознавайки се с нови и интересни забележителности. Добре е да се информирате за времето на територията на избрана дестинация, както и да разгледате повече информация за местата, които ви харесват. В случай на колебание между различни страни, така най-лесно ще вземете правилното решение.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.