Илон Мъск разпродава кафемашини и хладилници от офисите на Twitter

Pinterest LinkedIn +

Стиснати ли са милионерите? Изглежда отговорът е положителен, ако съдим по новините, които идват от "Twitter" напоследък.

Един от най-богатите мъже на света - Илон Мъск, който отскоро е собственик на социалната мрежа "Twitter",  пусна на търг някои вещи от офиса на едноименната компания.
 Според CNBC тази стъпка е свързана намаляването на приходите и наближаващите плащания по някои заеми. За да получе нужната финансова инжекция, фирмата на Мъск разпродава кафе машина, неонова табела с фирмена емблема, хладилници, телевизори и стандартно офис оборудване. Подробен списък с всички артикули е поместен на уебсайта на търга на Heritage Global Partners.

От CNBC
 предполагат, че подобни мерки показват желанието на собственика на "Twitter" Илон Мъск да намали разходите на фона на многобройни финансови затруднения на компанията напоследък. Припомняме, че основателят на "SpaceX" и "Tesla", американският милиардер предприемач Илон Мъск, купи социалната мрежа "Twitter" миналата година. Удоволствието му струваше около 44 милиарда долара.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.