Отбор знаменитости преплува 90 км в открито море

Pinterest LinkedIn +

Единадесет британски знаменитости, начело с бившия фронтмен на Boyzone - Ронан Кийтинг (Ronan Keating) и олимпийския медалист Стив Пари (Steve Parry), преплуваха щафетно 56 мили (90 км) във водите на Ирландско море, приключвайки успешно своята мисия, целяща да подпомогне кампанията по набирането на £1 млн. в подкрепа на Cancer Research UK (британската организация за борба с рака).

Редувайки се в едночасови щафети, участниците в The Samsung Galaxy S II Swim Team са взели дистанцията за 35 часа и 18 минути, като за всяка преплувана миля спонсорите на инициативата са обещали да дарят по 3500 британски лири.

Плавателни съдове, в това число кану, движещо се паралелно с всеки от плувците, са осигурявали сигурността на участниците в щафетата, сред които са били още популярната телевизионна водеща Джени Фрости и звездата от танцовото телевизионно шоу Strictly – Памела Стивънсън.

Основният инициатор на начинанието - британският магнат сър Ричард Брансън (Richard Branson), чието състояние се оценява на над 2 млрд. британски лири, се е отказал от участие в щафетата в последния момент по лични причини (пожар е изпепелил до основи имението му на Карибите).

Сред най-големите предизвикателства, с които са се сблъскали останалите 11 члена на отбора, са били безбройните медузи.

"Приличаха ми на извънземни същества. Слава на Бога, че не налетяхме на нито една акула, което особено ме радва", коментира 34-годишният Ронан Кийтинг, чиято майка е починала от рак на гърдата през 1998 г., коментирайки преживяването в една от паузите между своите щафети.

Роденият в Ливърпул Стив Пари, който спечели сребърен медал в дисциплината 200 м бътърфлай от Олимпийските игри в Атина и има европейско злато в същата, научава, че е жертва на смъртоносната болест преди 18 месеца, три седмици след сватбата си.

Сподели.