Венеция в краката на Мадона и W.E., на ход са критиците

Pinterest LinkedIn +

Вторият ден на стартиралото на 31 август 68-мо издание на един от най-престижните филмови фестивали в Европа – Венецианското Биенале, премина под знака на две събития – световните премиери на новия филм на отличения с Оскар Роман Полански - Carnage, и на W.E. - вторият филм в режисьорската кариера на Мадона (Madonna), заради която Кралицата на попа пристигна във Венеция заедно с актьорите, изпълняващи главните роли в продукцията, която ще излезе по екраните в края на 2011 година.

За разлика от Роман Полански, който получава първата си номинация за Златен лъв (голямата награда на Биеналето) преди 49 години и е носител на Златен лъв за цялостен принос и специалната FIPRESCI Prize, поп звездата с най-доходоносно солово турне в историята (Sticky and Sweet Tour), която направи режисьорския се дебют през 2008 година с музикалната трагикомедия Filth and Wisdom, за първи път дефилира по червения килим на фестивала, концентрирайки около себе си стълпотворения от фотографи, репортери и фенове.

Към нея бяха насочени и повечето журналистически въпроси по време на специалната правоседяща пресконференция, въпреки присъствието на актьорите от лентата, в това число Андреа Райзбъроу – изпълнителката на една от двете главни женски роли - тази на Уолис Симпсън.

Помолена да опише съвместната си работа с 51-годишната Мадона, актрисата отговори: "Няма друго толкова велико преживяване! Никога не съм работила с друг режисьор, способен да създаде подобно произведение на изкуството с такава лекота, с толкова ясна и изчистена концепция".

Сред въпросите, отправени към самата Мадона, която е и съсценарист на лентата, проследяваща паралелно две любовни истории – аферата на Уолис Симпсън с английския престолонаследник, която става причина за абдикацията на Крал Едуард VIII, и тази на съвременна омъжена жена, обсебена от образа на Симпсън, бе: "Бихте ли се отказала от своя трон на поп икона заради мъж или жена?"

Отговорът на бившата съпруга на култовия британски режисьор Гай Ричи бе следният: "Мисля, че мога да имам едновременно и двете, или дори и трите: трон, мъж и жена".  

По думите й, работата й по W.E. е започнала още преди 7 години, като първоначално е смятала да заснеме чисто биографичен филм за Симпсън - "Отказах се, тъй като истината е толкова субективна".


Сподели.