Остава оставиха усмивки (Видео)

Pinterest LinkedIn +

"Май все пак доста хора слушат хубава музика", споглеждаме се с усмивка. И наистина – тълпата пред Pork Pie изглежда безкрайна и хората го констатират, споглеждайки се с недоумение. После се радват. Кога е станало учудващо да има толкова хора на качествено музикално събитие с българска музика? Последните 20 години. А тези хора са най-хубавото пожелание за рожден ден.

Атмосферата преди рождениците подгря Петко Славов с една доста добра прелюдия към меланхоличното звучене на Остава. По-късно, съвсем логично, се качи до тях, където неведнъж е бил през последните 20 години.

Точно в 21 ч., съвсем по програма, концертът (о)става реалност. Групата "Експеримент"-ира с първото си парче, докато всички се изместиха напред към сцената. После продължи с "Президент" и Sex in the morning.

Първият "приятел" за вечерта беше Иво Чалъков от Gravity Co, който се качи редом до рождениците, за да полетят до "Лондон, Париж, Берлин", а ние да попеем с тях. Особено емоционален момент е изпълнението на първия им хит от 1994 година – "Поля от слънчогледи"(точно като нас и познайте кой ни беше слънцето).

Присъствието на Поли Генова на сцената също беше доста приятна изненада. Тя се качи там два пъти – веднъж за "Понеделник" и после за "Моно", когато цялата публика "почака" малко и от моно свят го направи "Поли".

На сцената се появи и Мишо Шишков, с когото започнаха с "Минитяло", а пък Гурко от Анимационерите попита заедно с Остава: "Ще дойдеш ли със мен?".

Свилен неведнъж отбеляза колко е развълнуван, което се чувстваше неизменно и от публиката. Двустранно беше, Остава! Дано сте усетили и нашето вълнение. :)

Групата изпълни още доста от най-емблематичните си парчета от петте им албума, като не пропусна и двата си най-нови сингъла "Лека нощ" и "Един миг (комбинирай ме с теб)", а по време на изпълнението на най-известната им песен - "Шоколад", дори се сдоби с подарък от публиката – истински шоколад. Да ви е сладко!

Когато за пръв път слязоха от сцената (вероятно просто за да отдъхнат), тълпата не престана да скандира за още, което накара рождениците да се завърнат доста по-бързо от очакваното с "Мъничко човече", а после да направят земята под нас "Пинг-понг".

Финалът, който групата, за щастие, удължи с няколко песни време, дойде с най-емоционалния "Стоп!". Край.

Merci Beaucoup, Остава. Оставяте усмивки.


Сподели.