Басистката на Moby се влива в редиците на "Анимационерите"

Pinterest LinkedIn +

След като заснеха мистериозна фотосесия с тайнствена млада дама и хвърлиха в недоумение и догадки феновете си, "Анимационерите" най-накрая признаха, че са успели да привлекат в редиците си небезизвестната на международната сцена като член нa бандата на Moby Светлана Василева. Какви са бъдещите творчески планове на колаборацията засега остава в тайна, но от лагера на бандата обещават да не държат публиката в нетърпеливо очакване още дълго време.

Светлана Василева от години живее във Великобритания, а родната публика имаше възможността да я види и чуе на концерта на Moby в рамките на Spirit of Burgas 2011, където легендарният DJ поздрави специално феновете на чист български език. Към Moby тя се присъединява след конкурс, след работата си с певицата Линди Лейтън. Малко известен факт е, че Светла е сестра на барабаниста на "Анимационерите" – Владимир Василев.

"Като разберат хората, че брат ми е барабанист, винаги ме питат дали често свирим заедно. А отговорът е – общо взето никога! Той се запали по барабаните, след като аз заминах в чужбина. Нали някой трябваше да продължи да вдига шум на нашите... Най-после и нашият момент се появи. И то с "Анимационерите"!", споделя Светла, без да издава подробности около работата си с групата.

"Анимационерите" са сред най-популярните български групи от края на 90-те и новото хилядолетие. Бандата е сред инициаторите в създаването на независимата организация "Жълта музика", заедно с "Babyface Clan", "Bluba Lu", "Уикеда" и "Остава". Участвали са в едни от най-интересните музикални събития в България – концертите на Orbital и Stereo MCs.

Още видео с Анимационерите вижте тук >>>


Сподели.